F1: Kubica még mindig nem tett le a visszatérésről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 13:36
Robert Kubica még mindig nem mondott le arról, hogy visszatérjen a Formula–1-be. Bár kis esélye van arra, hogy 2011-es ralibalesete után megfelelően felépüljön az F1-es autó versenyszerű vezetéséhez, a Mercedesnél nemrég kipróbálta az istálló szimulátorát, és amíg teheti, bizakodik. Más zárt pályás kategóriában addig nem vállal állandó munkát, amíg van sansz az F1-re.

„Most csakis azon dolgozom, hogy felépüljek, de még nem vagyok képes arra, hogy F1-es autót vezessek – mondta Kubica, aki nem árulta el, hány kört vezetett a Mercedes szimulátorában. –Túraautóban vagy sportautóban most még nem versenyeznék, amíg van esély arra, hogy az F1-ben szerepeljek, arra készülök. Nem becsülöm le a DTM-et vagy a GT-sorozatokat, de még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy legyen esélyem feljutni a gyorsasági autósport csúcsára.”Kubica, aki nem árulta el, hány kört vezetett a Mercedes szimulátorában. –Túraautóban vagy sportautóban most még nem versenyeznék, amíg van esély arra, hogy az F1-ben szerepeljek, arra készülök. Nem becsülöm le a DTM-et vagy a GT-sorozatokat, de még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy legyen esélyem feljutni a gyorsasági autósport csúcsára.”

„Nincs rá garancia, hogy visszakerülök az F1-be, nem is akarok százalékokról beszélni, de van remény. Nehéz időszakon vagyok túl, de mostanában könnyebb a helyzetem, élvezem a ralizást, de szerencse kell ahhoz, hogy visszakerüljek arra a szintre, amelyen a balesetem előtt voltam” – mondta Kubica.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik