Kubica Hollandiában és Olaszországban is rajthoz állhatott az idén (Fotó: AFP)

 

 

Az már korábban biztossá vált, hogy az Alfa Romeo lesz az egyetlen csapat, amely teljesen megújult pilótapárossal vág neki a nagy szabályváltoztatásokat hozó 2022-es idénynek, hiszen az év végén visszavonuló Kimi Räikkönent Valtteri Bottas váltja, míg az elküldött, s pályafutását a Formula E-ben folytató Antonio Giovinazzi helyére Csou Kuan-jü érkezik. 

A sok változás mellett azonban maradnak biztos pontok, az olasz-svájci istálló ugyanis szerdán bejelentette, hogy meghosszabbítja az együttműködését az idén már két versenyen is beugró tartalékpilótájával, Robert Kubicával, valamint a lengyelt támogató olajipari vállalattal, az ORLEN-nel is, amely 2020 óta tölti be a főszponzor szerepkörét. 

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy együtt képviselhetjük Lengyelországot a motorsportok csúcskategóriájában. Kétségtelen, hogy a következő idény tele lesz kihívásokkal, de remélhetőleg számos nagyszerű versenyt, és sok érzelmet élhetünk majd át. Találkozunk a versenypályákon, és hajrá!" – üzent a lengyel pilóta.