F1: „Kubica elviselhetetlen volt, nem érdemel második esélyt”

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 16:32
Nem mindenkit nyűgözött le annak a lehetősége, hogy egy súlyos ralibaleset és hét kihagyott év után Robert Kubica visszatérhet a Formula–1-be. 1997 világbajnoka – aki dolgozott is együtt a lengyellel – úgy véli, túlbecsülik Kubica képességeit, és több olyan versenyző is van, aki sokkal inkább megérdemelné a második esélyt.

Hónapok óta pletykálnak arról, hogy Robert Kubica visszatérhet a Formula–1-be, a napokban napvilágot látott hírek szerint pedig már nem is csak egy csapat érdeklődik iránta. Az biztos, hogy ha sikerülne a visszatérés, az igazi sikertörténet lenne, Jacques Villeneuve szerint viszont nonszensz arról beszélni, hogy a lengyel teljesen megérdemelten kerülne be ismét a királykategória mezőnyébe.Robert Kubica visszatérhet a Formula–1-be, a napokban napvilágot látott hírek szerint pedig már nem is csak egy csapat érdeklődik iránta. Az biztos, hogy ha sikerülne a visszatérés, az igazi sikertörténet lenne, Jacques Villeneuve szerint viszont nonszensz arról beszélni, hogy a lengyel teljesen megérdemelten kerülne be ismét a királykategória mezőnyébe.

„Egyszerűen nem értem a helyzetet – fogalmazott 1997 F1-es világbajnoka. – Ki az, aki hat év kihagyás után lehetőséget kaphat a visszatérésre? Mielőtt véget ért a karrierje, Vitalij Petrovval is alig birkózott meg. Nyert egy versenyt, mint anno Maldonado, de ezután semmit nem ért el. Ehhez adjuk hozzá, hogy a balesete óta nem sikerült teljesen visszanyernie a fizikai állapotát, mégis arról beszélünk, hogyan tudna megbirkózni a vezetéssel. Bár lehet, hogy csak a mostani autókat túl könnyű vezetni.”

„Ha nem lenne ilyen helyzetben, sose kapna második esélyt. Ez csak egy marketingfogás, ami azért zavar engem, mert sok olyan versenyző van, aki valóban megérdemelne egy újabb lehetőséget.”

Villeneuve korábban dolgozott Kubicával, ám azokról az időkről sem vélekedik túl pozitívan.

„Amikor még a Sauber BMW-nél versenyeztem, ő volt a harmadik számú pilótánk, de egyszerűen elviselhetetlen volt. A paddockban tisztelettel kell lenned mások felé, ahogy tisztelned kell a környezetet is, ahol dolgozol. Emiatt is nehéz bármi pozitívat mondanom az esetleges visszatéréséről” – fejtette ki véleményét a szókimondó és mindig mindenkivel kritikus tizenegyszeres futamgyőztes kanadai, akit utolsó F1-es állomáshelyén, 2006-ban épp Kubica váltott a 13. nagydíjtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik