F1: Kubica az Alfa Romeónál folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.01. 13:08
null
A lengyel tartalékversenyzői szerepkört fog betölteni (Fotó: AFP)
Az Alfa Romeo a hivatalos oldalán jelentette be, a 2020-as idénytől a PKN Orlen lengyel olajvállalat is névadó szponzora lesz, s a megállapodás keretén belül Robert Kubica is csatlakozik a csapathoz.

 

A Williamstől a 2019-es idény végén távozó lengyel versenyző nevét több gárdával is szóba hozták, ám egészen idáig kérdéses volt, résztvevője lesz-e valamilyen formában az F1 2020-as kiírásának. Az Alfa Romeo aztán szerdán pontot tett a pletykák végére, s bejelentette, a Robert Kubicát támogató lengyel olajvállalat, a PKN Orlen lesz a névadó szponzora, így amellett, hogy a cég többek között megjelenik a csapatruházaton, az autón, s még a gárda hivatalos nevében is – amely így Alfa Romeo Racing Orlen lesz –, a lengyel pilótát is alkalmazza tartalékversenyzőként.

„Őt nem kell bemutatni, hiszen generációja egyik legbriliánsabb pilótája, aki az emberi eltökéltségéről is tanúbizonyságot tett azzal, hogy visszatért a balesete után. A visszajelzései fontosak lesznek a csapat számára, hogy visszaküzdhessük magunkat a mezőny élére" – mondta a csapatvezető, Frédéric Vasseur Kubicáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik