F1: koronavírus-fertőzés miatt hagyja ki a bahreini tesztet Ricciardo

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 20:16
null
Daniel Ricciardo kihagyja a bahreini tesztet, de reményei szerint felépül az idénynyitóig (Fotó: AFP)
Pozitív lett Daniel Ricciardo legutóbbi koronavírustesztje, így a McLaren versenyzője az első két nap után a harmadikon sem ülhet autóba a bahreini kollektív teszten.

 

Daniel Ricciardo már a csütörtökön kezdődő teszt előtt jelezte csapatának, hogy nem érzi jól magát, így végül a teljes első napon Lando Norris tesztelte az új McLarent. Természetesen igen hamar felvetődött, hogy az ausztrál versenyző is megfertőződött a koronavírussal, ám a McLaren péntek reggeli közleménye szerint Ricciardo összes tesztje, amit az elmúlt napokban elvégeztek rajta, negatív lett.

A versenyző a második nap elején sem volt még teljesen jól, így ismét Norris kezdte meg a munkát a McLarennél, a tesztnap végén pedig jött a bejelentés: Ricciardo legutóbbi koronavírustesztje pozitív lett, ez okozta a rosszullétét. Az ilyen esetekben alkalmazott protokoll szerint az ausztrál pilóta karanténba vonult, ám jelenleg arra számít, hogy felépül a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjig. A McLaren azt is megerősítette, hogy a bahreini teszt utolsó napján is Norris vezeti az autót.

A harmadik tesztnap szombaton 8 órakor veszi kezdetét, a Nemzeti Sport már előtte kicsivel élő szöveges közvetítéssel jelentkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik