Giedo van der Garde (jobbra) ismét nem tartotta magában a véleményét (Fotó: AFP)

 

Giedo van der Garde a 2013-as idényben volt a Formula–1-es mezőny tagja, majd kissé viharos módon távozott a királykategóriából. A holland versenyző mindig híres volt arról, hogy ami a szívén, az a száján, és ezúttal Lewis Hamiltonról mondta el őszintén a véleményét.

„Sokat változott a személyisége. Korábban Lewis őrültségeket csinált a pályán kívül, azonban ez már jó ideje nincs így – vélekedik Van der Garde. – Amit a pályán tesz, azt jól teszi, de attól még egy unalmas srác vált belőle. Már régebben is rettentő erős volt, és mindenkit képes volt darabokra szedni. Nagyon különleges volt az, amit csinált, és azóta folyamatosan fejlődik. Minél gyorsabb autót kapott, annál gyorsabban tudta vezetni azt.”

A holland – aki az utóbbi években főként hosszútávú versenyeken vesz részt – honfitársáról, Max Verstappenről is ejtett néhány szót, s úgy tűnik, hogy a fenti kérdést tekintve a Red Bull versenyzőjéről pozitívabban vélekedik.

„Verstappen esetében mindez nem így történt, ő nem igazán változott meg. Még mindig egy átlagos srác, akivel jókat lehet nevetni” – mondta Van der Garde.