F1: korábbi csapattársa szerint Hamilton utolérheti Schumachert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 12:50
null
Rosbergnek is Hamiltont kellett legyőznie, hogy világbajnokká váljon (Fotó: AFP)
Ha valaki, akkor Nico Rosberg tudhatja, mennyire nehéz legyőzni Lewis Hamiltont, aki Mexikóban ötödik világbajnoki címét ünnepelte. A futamot követően Rosberg videoüzenetben gratulált korábbi csapattársának és az egész Mercedesnek, valamint elárulta, hogy szerinte Hamilton két éven belül Michael Schumachert is utolérheti a vb-címeket tekintve.

 

Megszerezte ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon. A gratulációk azóta is érkeznek a Formula–1 történelmének immár második legtöbb vb-elsőségével rendelkező pilóta számára. Hamiltonnak korábbi csapattársa és vb-riválisa, Nico Rosberg is üzent, aki a Youtube-csatornájára feltöltött videón keresztül gratulált annak a személynek, akit neki is le kellett győznie, hogy 2016-ban világbajnokká váljon.

19. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1.Verstappen 1:16.656
2. szabadedzés 1. Verstappen 1:16.720
OKTÓBER 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:16.284
Időmérő edzés: 1. Ricciardo 1:14.759
OKTÓBER 28., VASÁRNAP
Verseny: 1. Verstappen 2. Vettel 3. Räikkönen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 11., 18.10:Brazil Nagydíj
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

„Ez lenyűgöző szezon volt, és gratulálok Lewisnak, Totónak, Nikinek és az egész Mercedesnek – üzent korábbi kollégáinak Rosberg. – Teljes mértékben megérdemeltétek, fenomenális munkát végeztetek, főleg az idén, hiszen ha az átlagot nézzük, a Ferrarinak talán jobb is volt az autója.”

Rosberg a videóban arra is kitért, hogy Hamiltonnak csupán két vb-elsőség kellene még ahhoz, hogy beérje minden idők legsikeresebb versenyzőjét – és szintén korábbi csapattársát –, Michael Schumachert, de ha valakinek, akkor a britnek ez könnyen sikerülhet.

„Lewisnak már öt vb-címe van, ez hihetetlen. Döbbenetes belegondolni, hogy egyenlített Fangióval szemben, most már Schumacher rekordja után mehet. Két év hátravan még a szerződéséből, Schumi pedig csak két címre és húsz futamgyőzelemre van, mindez elérhető két szezonon belül. Lenyűgöző, hogy tényleg megpróbálhat minden idők legjobbja lenni a statisztikát illetően is, ami lehetetlennek tűnik, de közben mégis lehetséges. Biztos vagyok benne, hogy kellően motivált, hogy ezt elérje” – vélekedik a 2016-os világbajnok.

 

REACTING TO LEWIS´ 5th F1 TITLE | NICO ROSBERG | UNCUT

Hey guys, it's Nico here! :) Watch my reaction to Lewis Hamilton´s 5 World Championship title. Subscribe to my channel! FOLLOW MY SOCIAL CHANNELS: INSTAGRAM: http://www.instagram.com/nicorosberg TWITTER: http://www.twitter.com/nico_rosberg FACEBOOK: http://www.facebook.com/nicorosberg WEBSITE: http://www.nicorosberg.com


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik