F1: Kobajasi a Caterhammel térhet vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 12:07
A Caterham-istálló szóvivője nem cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint a csapat 2014-ben Kobajasi Kamuit, a Toyota és a Sauber korábbi versenyzőjét alkalmazza.

A rajtrácsról a 2012-es idény után lekerülő, tavaly a Ferrari kötelékéhez csatlakozó Kobajasit karácsony táján látták a Caterham angliai főhadiszállásánál.

„Sok versenyzőt kötnek a pletykák a Caterhamhez, ami jó hír nekünk – mondta az istálló szóvivője a Sky Sportsnak a felállást illető homályra utalva. – Lenyűgöző, hogy a népszerű és rutinos Kamuiról is szárnyra kaptak a hírek, hamarosan be is jelentjük, kikkel vágunk neki az új idénynek, és elismerem, Kamuihoz hasonló, rutinos versenyzők is a képben vannak. Az új szabályok miatt elengedhetetlen, hogy legalább az egyik versenyzőnk tapasztalt F1-es pilóta legyen.”

A Sky szerint Kobajasi mellett Heikki Kovalainen és a svéd Marcus Ericsson indul jó eséllyel a pozícióért, de azt sem zárta ki az istálló, hogy a tavalyi Charles Pic, Giedo van der Garde páros egyik tagja a Caterhamnél maradjon.

A csapat ott lesz az idény első tesztjén január 28-tól Jerezben, s addigra várhatóan kiderül, kik lesznek az istálló pilótái.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik