F1: kinevezte új csapatfőnökét az Aston Martin – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 15:09
null
Február 10-én érkezik a 2022-es Aston Martin (Fotó: AFP)
A Formula–1-es csapatok közül elsőként az Aston Martin jelentette be az autóbemutatója időpontját: a 2022-es versenygépről február 10-én hull le a lepel. A silverstone-i alakulat ráadásul nem sokkal később azt is hivatalosan megerősítette, hogy ki váltja a távozó csapatfőnököt, Otmar Szafnauert.

 

Az Aston Martin pénteken a hivatalos közösségi oldalain jelentette be, hogy február 10-én rántja le a leplet a 2022-es versenygépéről, az AMR22-esről. Az eseményt a márka főhadiszállásán, Gaydonban rendezik meg, ahol a két versenyző, Sebastian Vettel és Lance Stroll mellett az alakulat több kulcsszereplője is jelen lesz.

A 2021-es bajnokságot 77 ponttal a hetedik helyen záró alakulat már korábban is jelezte, hogy változhat autója festése, így nem csak a nagy szabályváltoztatások okán fog gyökeresen megváltozni a külseje.

A megjelenés mellett a csapat struktúrájában is nagy átszervezések várhatók: Otmar Szafnauer távozását már bejelentették, azonban az Alpine-t elhagyó Marcin Budkowski érkezéséről egyelőre csak találgatások folynak.

Noha a francia istállótól távozó kulcsember szerződtetését nem erősítette meg az Aston Martin, néhány órával az autóbemutatója időpontjának kitűzése után hivatalosan bejelentette, hogy a BMW motorsport-programjához tartozó Mike Krack veszi át Szafnauer csapatfőnöki posztját.

A 2022-es tesztidény február 23-án veszi kezdetét Barcelonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik