Március elején érkezik az új „ezüstnyíl" (Fotó: AFP)

 

A csapatok közül harmadikként a Mercedest tűzte ki hivatalosan az autóbemutatója időpontját, a sorozatban hét egyéni és hét konstruktőri címet nyerő alakulat március 2-án prezentálja az W12 kódjelet kapó 2021-es versenygépét. 

Az „ezüstnyilak" várhatóan zsinórban az ötödik évüket fogják a Valtteri Bottas, Lewis Hamilton párossal teljesíteni, igaz, a hétszeres világbajnok továbbra sem írta alá a szerződéshosszabbítását. Nem úgy, mint Toto Wolff, aki december közepén bejelentette, további három évig fogja betölteni a csapatfőnöki posztot, s emellett ellátja az ügyvezető igazgatói feladatokat is. 

A címvédő gárdánál a télen változtak a tulajdonosi viszonyok is: a hozzá tavaly csatlakozó, vegyiparban érdekelt Ineos felvásárolta az istálló részvényeinek egyharmadát,  a Daimler az eddigi 60 százalékát 33-ra csökkentette, míg Wolff a sajátjait 33 százalékra növelte. 

A Mercedes célja nem lehet idén más, mint folytatni a hibrid érában megkezdett sikersorozatát, hiszen 2022-ben érkeznek a nagy szabályváltoztatások, melyek alaposan felboríthatják az erősorrendet.

2021-ES CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
DÁTUM
MERCEDES
Március 2.
FERRARI??
RED BULL-HONDA??
ALPINE
??
HAAS-FERRARI??
MCLAREN-MERCEDESFebruár 15.
ASTON MARTIN-MERCEDES
??
ALFA ROMEO-FERRARI
Február 22.
ALPHATAURI-HONDA
??
WILLIAMS-MERCEDES??