F1: kétnapos késésben a Lotus, teljes a bizonytalanság

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.03. 13:12
A szokásos kedd reggel helyett szerda este érkeztek meg a Lotus-istálló kamionjai az Olasz Nagydíj helyszínére, így a csapat dolgozóinak egy éjszaka alatt kellett elvégezniük a motorhome felépítését, az autók előkészítését és a garázs berendezését – ez általában kétnapos meló.

A Lotus felszerelését a belga hatóságok a Charles Pickel folytatott jogi hercehurca miatt csak kedden engedték el Spa-Francorchamps-ból, ez okozta a késést.

A 66. OLASZ NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
10.00–11.30: 1. szabadedzés
14.00–15.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
14.00: a verseny rajtja
Az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.

A csapat így is bízik benne, hogy az autók készen állnak majd a csütörtök esti gépátvételre és a péntek délelőtti szabadedzésre.

A Romain Grosjean révén a Belga Nagydíjon harmadik helyezést szerző istálló jelenlegi tulajdonosai nem költenek pénzt az istálló működtetésére addig, amíg nem dől el, hogy a Renault megveszi-e a csapatot. Emiatt több költséget – köztük a dolgozók augusztusi bérét – Bernie Ecclestone állt, megelőlegezve a Renault-nak.

Az adásvételről állítólag mindenben megegyezett a Lotus és a Renault, már csak a francia gyár elnökségének jóváhagyására van szükség. Ha megköttetik az üzlet, a Renault többségi tulajdonos lesz, Gerard Lopez jelenlegi tulajnak is marad részesedése, és csatlakozik a körhöz Alain Prost is.

Egy biztos: minél hamarabb véget ér a hercehurca, annál nagyobb esélye lesz az istállónak arra, hogy jövőre versenyképes legyen.

Venezuelából azok a hírek érkeztek, hogy Maldonado fő szponzora, a PDVSA addig nem utalja át a csapatnak a következő évre szóló 50 millió dollárt, amíg a Renault nem tisztázza a terveit a versenyzőről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik