F1: Két tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál a Mercedesben – Verstappen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.08. 15:24
null
Verstappen úgy érzi, még hiányozhatnak az Azerbajdzsánban elvesztett pontok (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen úgy hiszi, gyorsabb tudna lenni Lewis Hamiltonnál a Mercedesben.

 

Az egyéni összetett első két helyén álló Max Verstappen és Lewis Hamilton sem szerzett pontot a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon, így előbbi továbbra is négy ponttal vezeti a tabellát. Ám ha nincs a holland defektje, akár 10–11 pontra is növelhette volna az előnyét azt követően, hogy a rivális a monacói versenyhétvége előtt még 14 ponttal vezetett, ami jól mutatja, a Mercedes mennyire nem találta a tempót az utcai pályákon a Red Bullhoz viszonyítva.

4. AZERI NAGYDÍJ
JÚNIUS 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:43.184
2. szabadedzés: 1. Pérez 1:42.115
JÚNIUS 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Gasly 1:42.251
Időmérő: 1. Leclerc 1:41.218
JÚNIUS 6., VASÁRNAP
A verseny: 1. Pérez, 2. Vettel, 3. Gasly
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 20., 15.00Francia Nagydíj, Paul Ricard
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg

Verstappen pontosan ezért úgy érzi, visszaüthet még, hogy nem tudták maximalizálni a lehetőségeiket Azerbajdzsánban, még akkor is, ha egyértelműen jól jött neki, hogy Hamilton is nullázott.

Úgy tűnik, jobbak vagyunk az utcai pályákon, mint a Mercedes, pontosan ezért szerettem volna több pontot szerezni. Nyilván némileg más úgy, hogy Lewis is nullázott, de jobban örültem volna a győzelemnek. Biztos vagyok benne, hogy a hagyományos pályákon már sokkal nehezebb lesz a dolgunk, mint most hétvégén volt. Nagyon jó az autónk, de arra számítok, hogy a normális aszfaltcsíkokon a Mercedes is sokkal erősebb lesz. Sajnálom, hogy elszalasztottuk a lehetőséget. Szükségünk lehet még ezekre a pontokra, főleg, amikor visszatérünk a hagyományos nyomvonalakra."

Hamilton a hétvégét követően úgy nyilatkozott, a Red Bull egyértelműen jobb volt náluk, amire Verstappen is reagált. „Én is ezt mondanám, ha az ő helyében lennék. Úgy vélem, két tizeddel gyorsabb lennék nála az ő autójában. De egyáltalán nem izgat, miket mond."

A hollandot arról is kérdezték, mint gondol a rivális újabb hibájáról. „Mindenki a legjobbját igyekszik nyújtani, igaz? Nem fogom azt mondani, hogy azért hibázik, mert nyomás nehezedik rá. Mindenki a lehető legtöbbet próbálja kihozni magából, mint ahogyan én is. Lewisnak idén nemcsak a csapattársával, hanem egy másik alakulattal is meg kell küzdenie, ami mindenképpen jó a sport számára."

A versenyző a csapattárs, Sergio Pérez teljesítményére is kitért, aki a kerékcseréket követően végig maga mögött tudta tartani Hamiltont. „Ez álomszerű forgatókönyv lett volna a csapat számára? Teljes mértékben. Sergio remek versenyt futott, és ott autózott Lewis előtt, szóval ez egy tökéletes nap lehetett volna a számunkra. A kerékcserék előtti körök, és a bokszkiállás is fantasztikusan sikerült. Úgy hiszem, Sergio már kényelmesebben érzi magát a kocsiban, ami nagyon pozitív hír a folytatást illetően."

Azzal, hogy Hamilton mellett Valtteri Bottas is nullázott, míg Pérez az első helyen futott be, a Red Bull 26 pontra növelte az előnyét a konstruktőri tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik