F1: két Leclerc a Ferrariban; Button visszatér a virtuális GP-n

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 12:47
null
Norris mellett további öt aktív pilóta biztosan rajthoz áll a virtuális versenyen (Fotó: AFP)
Második állomásához közeledik a Formula–1 virtuális bajnoksága, a Vietnámi Nagydíj néven futó versenyt vasárnap az Albert Park vonalán bonyolítják le. Eddig összesen tizenöt pilóta részvételét jelentették be – ebből hatan a 2020-as mezőnyt erősítik.

 

A koronavírus-járvány miatt eddig nyolc F1-es versenyt töröltek vagy halasztottak el, s legjobb esetben is június 14-én veheti kezdetét a 2020-as idény, ráadásul az újabb halasztások elkerülhetetlennek tűnnek. A sorozat vezetősége a kényszerszünet kitöltése érdekében e-sport virtuális nagydíjsorozatot hirdetett, amelyet egészen a királykategória indulásáig az elmaradó versenyek idején bonyolít le.

Az eseményre valamennyi aktív pilótát meghívták, ám az idénynyitó Bahreini Grand Prix-n csak ketten, az ökörködése nyomán a figyelem középpontjába kerülő Lando Norris és a Williams újonca, Nicholas Latifi indultak. Hiába tehát a törekvés, a 2020-as mezőny nagy részének távolmaradása miatt sok kritikát kaptak a szervezők, így abban bíztak, a második futamra több F1-es pilóta is csatlakozik.

Ez valóra is vált, hiszen mostanra megháromszorozódott az aktív versenyzők száma az első versenyéhez képest, ugyanis a brit, kanadai kettős után először Charles Leclerc, Alexander Albon és George Russell jelentette be az indulását, majd Antonio Giovinazzi is igent mondott a felkérésre.

Formula 1 on Twitter

You don't wanna miss this Tune in to Sunday's #VirtualGP to see which of our drivers takes top honours around Albert Park Circuit #F1Esports

Rajta kívül többek között még olyan személyek erősítették meg a részvételüket, mint 2009 F1-es világbajnoka, Jenson Button, az ugyancsak korábbi királykategóriás Johnny Herbert és Anthony Davidson, a Haas két tartalék és tesztversenyzője, Pietro Fittipaldi és Louis Delétraz, a Renault fiatalja, Christian Lundgaard, illetve bemutatkozik a Ferrari monacói pilótájának öccse, az olaszok akadémiáját is erősítő Arthur Leclerc is, a maranellóiak színeiben így két Leclerc száll harcba a vasárnap 21 órakor rajtoló virtuális Vietnámi GP-n, amelyet közvetít az M4 Sport.

A nagydíj egy időmérőt, illetve egy 28 körös versenyt foglal magába, amelyet a melbourne-i pálya vonalvezetésén rendeznek meg, hiszen az F1 2019 játékban még nem szerepel a hanoi aszfaltcsík.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik