F1: két kulcsember távozott a Ferraritól, szponzorok jöttek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 22:31
A Ferrari kedden hivatalossá tette, hogy megvált Pat Fry vezető versenymérnöktől és Nikolasz Tombazisz főtervezőtől. A csapat egy nappal Esteban Gutiérrez tesztpilótai szerződése után három mexikói vállalattal kötött szponzori szerződést.

Az olasz sajtóban már korábban megjelentek a hírek arról, hogy Tombazisz és Fry ferraris ténykedése a végéhez közeledik.korábban megjelentek a hírek arról, hogy Tombazisz és Fry ferraris ténykedése a végéhez közeledik.

Fry 2010-ben a McLarentől került a Ferrarihoz, 2011 májusában Aldo Costa helyére került technikai igazgatónak, ezt a posztot James Allison tavaly szeptemberi érkezéséig töltötte be, utána vezető versenymérnök volt. Munkáját átmenetileg Allison veszi át, miközben technikai igazgató is marad. A Ferrari nagy nevet ígért Fry helyére, a szaksajtó szerint a Mercedest elhagyó Bob Bell lesz az.

Tombazisz helyét Simone Resta veszi át a tervezőasztalnál.

A Ferrari sajtófőnöke Alberto Antonini, az olasz Autosprint szaklap korábbi újságírója lett.

A Scuderia bejelentette, három új vállalattal kötött szponzori szerződést: az America Movil, a Claro és a Telcel is mexikói cég, az idén még a Saubert támogatták. Ott versenyzett Esteban Gutiérrez, a Ferrari új tartalék pilótája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik