F1: „Kár, hogy Michael nem lehet szemtanúja Mick fejlődésének”

Vágólapra másolva!
2020.12.29. 13:05
null
Sebastian Vettel sajnálja, hogy Michael Schumacher nem lehet tanúja fia, Mick Schumacher fejlődésének (Fotó: Getty Images)
Hetedik alkalommal vagyunk kénytelenek megemlékezni Michael Schumacher 2013. december 29-i síbalesetéről, azóta a közvélemény nem láthatta a hétszeres világbajnok legendát.

 

Hét év távlatából már borzasztóan nehéz kézzelfogható vagy értékes gondolatokat megfogalmazni Michael Schumacher szörnyű síbalesete és fejsérülése kapcsán, hiszen a család 2014 óta nem ad hivatalos tájékoztatást a Formula–1-es legendáról, akiről így csupán annyit tudunk: még mindig nincs olyan állapotban, hogy akár csak egy fényképet vagy rövid videót is nyilvánosságra hozhassanak róla.

Hiteles információ híján a versenyző rajongói kénytelenek a különböző kétes eredetű hírforrásokra támaszkodni, amit természetesen meg is lovagol a bulvármédia, megfejelve néhány önjelölt szakértővel.

A mögöttünk álló egy évben több doktor is hangzatos nyilatkozatot tett Schumacher „állapotával” kapcsolatban, hogy aztán hamar kiderüljön, egyikük sem kezelte soha, mindössze szakorvosként találgattak eddigi tapasztalataik alapján...

Se szeri, se száma azon cikkeknek, amelyekben valakinek a valakije biztos forrásból hallotta, hogy a korábbi versenyző így van, úgy van, de mintha már maga a család is belefáradt volna az állandó cáfolatokba és vég nélküli pereskedésekbe. Azt is több spanyol lap megírta, hogy Schumachert idén beköltöztették a Real Madrid elnökétől, Florentino Péreztől korábban megvásárolt mallorcai luxusvillába.

Michael Schumacher szörnyű balesetének helyszíne (Fotó: Getty Images)
Michael Schumacher szörnyű balesetének helyszíne (Fotó: Getty Images)


Mivel azonban hivatalosan ezt sem erősítették meg, minden hasonló információt fenntartásokkal kell kezelni, és igazából csak azokra lenne érdemes odafigyelni, akik valóban rendszeresen látogatják a hétszeres világbajnokot.

Közéjük tartozik az FIA elnöke, Jean Todt, aki többször elmondta már, hogy – jelentsen ez bármit is... – olykor együtt nézi az F1-es futamokat Schumacherrel, aki továbbra is „harcol”. A francia sportvezető ezenkívül úgy fogalmazott, reméli, egy nap a világ újra láthatja korábbi pilótáját. Az F1 ügyvezető igazgatója, Ross Brawn „tragédiaként” jellemezte a német exversenyző helyzetét, Sebastian Vettel pedig úgy fogalmazott:„kár, hogy Michael nem lehet szemtanúja Mick fejlődésének”.

Látszik tehát, hogy hivatalos információk híján az elmúlt 12 hónap alapján sem látunk sokkal világosabban Schumacher állapotával kapcsolatban, és félő, hogy ez a következő egy évben sem változik majd számottevően. A család döntését azonban mindenkinek tiszteletben kell tartania, ezért csak ugyanazt tehetjük, mint az elmúlt hét évben: szurkolunk a bajnok felépüléséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik