F1: Jössz te még Brazíliába – Massa kiosztotta Verstappent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.17. 11:40
Felipe Massa figyelmeztette Max Verstappent, a saját érdekében válogassa meg a szavait, mert pórul járhat – a Williams veterán pilótája egy hétvégi incidens után „szólt rá” fiatal versenyzőtársára.

Verstappen a Bahreini Nagydíj időmérője után azt mondta, ezért nem sikerült a 6. rajthelynél előrébb kerülnie, mert Massa feltartotta. Amikor rákérdeztek, tervezi-e, hogy beszél Massával, ezt felelte:

„Hát, ő brazil – azaz nincs sok értelme beszélni vele.”

Amikor az UOL Esporte rádiócsatorna szembesítette Massát Verstappen nyilatkozatával, a brazil kiakadt, és elárulta, jó tanáccsal látta el a 19 éves hollandot.

„Mondtam neki, hogy jól válogassa meg a szavait, mert az idén még lesz egy Brazil Nagydíj, amelyre el kell utaznia – mondta Massa. – Nem értem, miért tesz megjegyzéseket a brazilokról, ha nem is tudja, miről beszél.”

Massa ismeri hazája vehemens szurkolóit, a 2008-as idényzárón elvesztett vb-címe miatt a futamot követően a ferrarisok saját csapatpólóikkal segítették ki a toyotásokat a népharag elől mentve őket, miután Lewis Hamilton az utolsó körben előzte meg Timo Glockot, és happolta el a vb-címet Massa elől.

Massa szerint egyébként sem volt joga Verstappennek a felháborodásra.

„Azért sem értem, miről beszél, mert nem az én hibám, hogy mögém került. Nico Hülkenberggel ugyanez történt, de egy szó sem esett róla. Mindenkinek a saját feladata, hogy tiszta pályát teremtsen magának. Max kiakadt, mert legyőzte őt a csapattársa, és kellett egy bűnbak saját maga helyett” – mondta Massa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik