F1: jócskán változott a rajtrács a büntetések után, Hamilton 1 helyet nyert

Vágólapra másolva!
2019.06.30. 13:02
Egy átlagos F1-es versenyhétvégénél jóval több büntetést róttak ki a sportfelügyelők Ausztriában, így érdemes megnézni, hogy végül ki honnan rajtol a Red Bull Ringen.

Nico Hülkenberg, Carlos Sainz Jr. és Alexander Albonerőforráselemek cseréje miatt került a rajtrács végére, azóta pedig Kevin Magnussen is csatlakozott azokhoz, akik új alkatrész beszerelése miatt veszítették el az időmérőn megszerzett rajtpozíciójukat. Bár az idei szezonban a Haas versenyzője ez alkalommal kvalifikálta magát a legelőkelőbb pozícióba, az autójában ki kellett cserélni a sebességváltót, emiatt pedig az ötödikről a tizedik helyre esett vissza.Nico Hülkenberg, Carlos Sainz Jr. és Alexander Albonerőforráselemek cseréje miatt került a rajtrács végére, azóta pedig Kevin Magnussen is csatlakozott azokhoz, akik új alkatrész beszerelése miatt veszítették el az időmérőn megszerzett rajtpozíciójukat. Bár az idei szezonban a Haas versenyzője ez alkalommal kvalifikálta magát a legelőkelőbb pozícióba, az autójában ki kellett cserélni a sebességváltót, emiatt pedig az ötödikről a tizedik helyre esett vissza.

Mindez jól jött Lewis Hamiltonnak, aki így három pozíció helyett csak kettőt bukott Kimi Räikkönen feltartásáért, és az ötödik helyett a negyedik helyre parkolhatja le a Mercedesét a rajtrácson. Van, aki viszont még Hamiltonnál is többet nyerhetett volna azzal, hogy rajta kívül másokat is büntettek. Bár George Russellre ugyanúgy sújtottak le a sportfelügyelők, mint honfitársára – a Williams pilótája Danyiil Kvjatot tartotta fel a Q1-ben –, egy pozícióval előrébbről indulhatott volna, mint a kvalifikáción megszerzett rajthelye.

Csakhogy a Williams szerelői kicserélték az első szárnyat a 63-as számú autón, és mivel nem ugyanaz a változat került fel rá, mint ami addig volt, a parc fermé szabály megsértése miatt Russell csak a bokszutcából kezdheti meg a spielbergi versenyt.

Az Osztrák Nagydíj rajtrácsa a büntetések után:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik