Itt a Mercedes, az orrkoncepció a Ferrariéhoz hasonló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 08:34
null
A Mercedes AMG F1 W05 (Fotók: Twitter)
A Mercedes Formula–1-es istálló a jerezi teszt előtt bemutatta 2014-es versenygépét, a W05-öst. Az ezüst autó kigördülése csak a nap első bemutatója – a nap eseményeit élőben követhetik az NSO-n! A Mercedes orrkoncepciója a Ferrariéhoz hasonlatos, a csapat az autón a #KeepFightingMichael felirattal üzen a síbalesete után mesterséges kómában fekvő Michael Schumachernek.

A Mercedesnél az elmúlt hetekben elmondták, hogy a szabályváltozások hatalmas lehetőséget kínálnak nekik a Red Bull uralmának megtörésére, de Niki Lauda figyelmeztetett, hogy a teljesítmény nem minden, aki világbajnok akar lenni, annak nemcsak gyors, hanem megbízható autó is kell. Bizony, az elmúlt években elkényeztette a pilótákat a technika, sohasem voltak annyira megbízhatók az autók, mint az utóbbi három évben.

Az istálló a hét végén Silverstone-ban már kipróbálta az autóját, így a jerezi teszt előtt lépéselőnyben van a többi élcsapattal szemben.

„Nagyszerű munkát végzett a csapat, az autó építésének minden lépése a tervezett ütemben történt, és a végeredmény egy elegáns, egyben agresszív autó lett. A lényeg azonban a motortérben van, a hajtómű megvalósítása kifejezetten ötletes és intelligens lett" – mondta Paddy Lowe technikai igazgató.

Toto Wolff csapatfőnök kiemelte, hogy az autóval nagyon jó kombinációt képez majd Nico Rosberg és Lewis Hamilton, a két pilóta ugyanis sikerre éhes, a tavalyi előrelépés nagyon motiváló volt számukra és a teljes csapat számára is.

 

A Mercedes AMG F1 W05 (Fotók: Twitter)
A Mercedes AMG F1 W05 (Fotók: Twitter)

A Mercedes AMG F1 W05 (Fotók: Twitter)
A Mercedes AMG F1 W05 (Fotók: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik