F1: „Inkább korábban vonulj vissza” – Brundle tanácsa Hamiltonnak

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 18:10
null
Brundle szerint Hamilton jobban jár, ha még versenyképesen vonul vissza (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es pilóta, Martin Brundle úgy érzi, Lewis Hamilton jobban járna, ha a csúcson vonulna vissza, és rossz példaként Sebastian Vettel elmúlt években mutatott teljesítményét hozta fel.

 

 

1. EMILIA ROMAGNA NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.00
2. szabadedzés: 14.30–15.30
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Az év elején több hír is felreppent Hamilton visszavonulásával kapcsolatban, miután először elhúzódtak a tárgyalásai a Mercedesszel, majd csupán egyéves hosszabbítást írt alá. A korábbi Formula–1-es versenyző, Martin Brundle beszélt honfitársa formájáról, és elmondta, szerinte akkor járna jobban a címvédő, ha akkor akasztaná szögre a sisakját, amikor még versenyképes.

Szerintem azon múlik a visszavonulása, hogy érzi-e még, hogy nyerhet. Bahreinben élvezte a győzelmet, és az volt az egyik legjobb futama. A versenyzőkkel kapcsolatban sokszor előkerül, hogy annyira jók, amennyire a legutóbbi versenyükön voltak. Nos, ha ezt nézzük, Lewis elég jó volt, nem igaz? Lewis mindig azt mondta, hogy versengésre vágyik, és ezt fenntartások nélkül elhiszem neki" – mondta az In the Fast Lane című podcastban a jelenleg a Sky Sports kommentátoraként, valamint szakértőjeként tevékenykedő brit.

„Az teljesen egyértelmű, hogy harminchat évesen közelebb van a pályafutása végéhez, mint az elejéhez, de szerintem minden attól függ majd, hogy kitől kap autót, élvezi-e még, szüksége van-e még pénzre… Úgy hiszem, Lewis évről évre haladhat, és vizsgálhatja felül, hogyan érzi magát. Egy versenyző számára mindig az a legjobb, ha inkább egy évvel kevesebbet megy, mint egy évvel többet, amit jelenleg Sebastian Vettel esetében is láthatunk" – szúrt oda az Aston Martin német versenyzőjének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik