F1: indul a téli tesztelés - a csapatok beosztása

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 08:47
Jerezben ma megkezdődik a 2013-as idény első téli tesztje. A kilenc órától 17 óráig tartó nyitó gyakorláson Jenson Button, Felipe Massa, Nico Rosberg, Mark Webber és Romain Grosjean is autóba ül, akárcsak Nico Hülkenberg, aki új csapatánál, a Saubernél kezdi meg a munkát.

Az élcsapatok pilótái közül egyedül Fernando Alonso nem vesz részt a spanyolországi teszten, a Ferrari pilótája fizikai edzésekkel készül a héten, majd a február 19-én kezdődő barcelonai gyakorláson csatlakozik csapatához.

A Force India még nem jelentette be, ki lesz Paul di Resta csapattársa, Jerezben két versenyzőt ültet az autójába. Közülük a brit James Rossiter tartalék pilótának szerződött a csapathoz, míg a tavalyi harmadik számú pilóta, a francia Jules Bianchi jó eséllyel pályázik a versenyzői állásra. A pletykák szerint Adrian Sutil, Bruno Senna és talán Kobajasi Kamui is a képben van még.

Az autóját reggel bemutató Marussia még szintén nem nevezte meg második pilótáját, így egyelőre csak az biztos, hogy az első két napon az eddigi egyetlen szerződtetett pilóta, Max Chilton ül az autóba.

A csapatok közül csak a Williams nem használja a 2013-as autóját, az FW35-ös február 19-én, Barcelonában debütál. Jerezben a tavalyi géppel köröznek a pilótái.

F1-ES TESZT, JEREZ
A BEOSZTÁS
Február 5.Február 6.Február 7. Február 8.
Red BullWebberWebberVettelVettel
FerrariMassaMassaMassaDe la Rosa
McLarenButtonPérezButtonPérez
LotusGrosjeanGrosjeanRäikkönenRäikkönen
MercedesRosbergHamiltonRosbergHamilton
SauberHülkenbergHülkenbergGutiérrezGutiérrez
Force IndiaDi RestaDi Resta és RossiterDi Resta és RossiterBianchi
WilliamsMaldonadoMaldonadoBottasBottas
Toro RossoRicciardoRicciardoVergneVergne
CaterhamVan der GardeVan der GardePicPic
MarussiaChiltonChilton?
?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik