F1: íme, Vettel és Alonso célfotós párharca ritkán látható szemszögből!

Vágólapra másolva!
2022.10.10. 18:18
null
Vettel (5) a verseny elején megforgott, de így is a hatodik helyen végzett (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, vasárnap megszerezte a második F1-es világbajnoki címét Max Verstappen, aki megnyerte a meglehetősen szokatlan véget érő Japán Nagydíjat. A Szuzukában hatalmas esőben rendezett versenyen az év végén visszavonuló 35 éves, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a 41 éves, kétszeres világbajnok Fernando Alonso között mindössze 11 ezredmásodperc döntött – előbbi javára.

A két kiváló autóversenyző már az esős verseny elején, az álló rajtot követően az első kanyarban is egymásra talált, akkor Alonso nekiütközött Vettelnek, aki emiatt kicsúszott a sóderágyba, de folytatni tudta a versenyt.

AZ ÜTKÖZÉS A VERSENY ELEJÉN VETTEL SZEMSZÖGÉBŐL

Sőt, a bő kétórás piros zászlós szakaszt követően az újraindításnál az első kör végén – Nicolas Latifivel együtt – elsőként váltott extrém esőgumiról köztesre, és ennek a húzásnak köszönhetően a hatodik helyen zárt. Igaz, kis túlzással csak célfotó döntött a javára, mert az utolsó körben a sikán utáni kigyorsításnál Fernando Alonso rendkívül közel került hozzá, 11 ezredmásodpercet azonban így is megőrzött előnyéből.

A Formula–1 hivatalos Twitter-csatornájának szerkesztői ritkán látható szemszögből mutatták meg a két klasszis utolsó körének a végét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik