F1: így látja Gerhard Berger a Red Bull esélyeit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 11:41
Gerhard Berger korábbi Formula–1-es pilóta bízik a Red Bullban, szerinte sokra lehet még képes az osztrák csapat, de természetesen azt is tudja, hogy nehéz lesz legyőzniük a Mercedest. A német istálló nemcsak technikailag nagyon erős, de Berger szerint övék az egyik legerősebb pilótapáros is.

Gerhard Berger korábban tagja volt a Red Bull menedzsmentjének, és Dietrich Mateschitzet is jól ismeri, a Red Bull idei autóját pedig egyszerűen a legjobb autónak tartja.

„Mindig tisztában voltak azzal, hogy a Renault-nak is fejlődnie kell, és most úgy tűnik, a Renault nagyot alkotott, amivel előreléptek – mondta a korábbi versenyző. – Spanyolországban győztek, bár a Mercedesek kiestek, megverték a Ferrarit, azaz már látszik a fény az alagút végén.”

Azonban Berger szerint nehéz dolga lesz az osztrák csapatnak, hiszen a Mercedesnél a versenyzők épp annyira közrejátszanak a nagyszerű teljesítményben, mint a jó autó.

„Úgy gondolom, hogy a Mercedes megszerezte a legjobb két pilótát – vélekedett az osztrák. – A többi csapat tudja, hogy ha meg akarják verni a Mercedest, akkor nemcsak ezen a téren kell felküzdeniük magukat, hanem a versenyzőiket is le kell győzniük."

„Mindkét pilóta kiemelkedő a maga módján, együtt pedig szinte verhetetlenek. A Red Bull gyakorlatilag erre reagált Max Verstappen szerződtetésével, hiszen elmondták, hogy bár náluk van Ricciardo, kell még valaki, hiszen a Mercedesnél van Nico és Lewis. Tudták, hogy Verstappennel és Ricciardóval legalább a Ferrarit nyomás alá helyezhetik, és jövőre meglesz a lehetőségük arra, hogy legyőzzék a Mercedest.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik