F1: Hubert halála után Ricciardo rajthoz sem akart állni Spában

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.09.02. 13:55
null
Daniel Ricciardo nehezen viselte versenyzőtársa halálát (Fotó: AFP)
Megkérdőjelezte munkája értelmet Daniel Ricciardo, és azon gondolkodott, hogy rajthoz sem áll a Belga Nagydíjon a Formula–2-es pilóta, Anthoine Hubert halála miatt. A Renault versenyzője végül részt vett a spái versenyen, de elmondása szerint alig várta, hogy végre célba érjen.

 

64. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:44.574
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:44.123
AUGUSZTUS 31., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:44.206
Időmérő: 1. Leclerc 1:42.519
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
Futam: 1. Leclerc, 2. Hamilton, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj

Szörnyű tragédia miatt marad emlékezetes a Belga Nagydíj hétvégéje. A szombati Formula–2-es futamon ugyanis életét vesztette Athoine Hubert. A 22 éves pilóta halála megrázta az autósport világát, és többek között a vasárnapi F1-es versenyt megelőzően is egyperces néma csenddel emlékeztek meg az elhunyt versenyzőről.

Daniel Ricciardo a futamot követően elárulta, hogy rá talán a többieknél is nagyobb hatással volt Hubert halála, ami miatt az is felvetődött benne, hogy rajthoz sem áll a spái versenyen.

„Megkérdeztem magamtól, hogy ez valóban megéri-e. Igen, ez a munkánk, a hivatásunk és valójában az életünk, de továbbra is csupán arról van szó, hogy autók mennek körbe-körbe egy pályán” – mondta a Renault pilótája.

„Örültem, amikor vége lett a versenynek. Tisztában voltam vele, hogy legjobban úgy tudjuk kifejezni a tiszteletünket, ha versenyzünk, de kétlem, hogy bármelyikünk is szívesen volt ott vagy versenyzett volna. Persze most a magam nevében beszélek, ám biztos vagyok benne, hogy nem én gondoltam egyedül így” – vélekedik Ricciardo, aki számára nem is sikerült jól a spái verseny, hiszen egykörös hátrányban, csak a 14. helyen ért célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik