F1: hiába panaszkodott Grosjean, nem büntették meg Hamiltont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 16:11
Lewis Hamilton büntetés nélkül megúszta a Brit Nagydíj időmérője után indult vizsgálatot, amelyet a Haas-istálló kért Romain Grosjean feltartása miatt.

AF1: Haas azt állította, hogy Grosjean Hamilton feltartása miatt három tizedmásodpercet vesztett. A francia pilóta a gyors köre végén volt, amikor az utolsó előtti kanyarban beérte az angol Mercedesét, Hamilton éppen akkor készült elkezdeni a gyors körét.

Az időmérőt a 10. helyen záró Grosjean a rádión azt mondta, a Mercedesnél nem használnak elég pontos GPS-t, majd az edzés után is ki volt borulva Hamiltonra.

„Nagyon jó volt az első köröm, de az utolsó kanyarokban Hamilton teljesen feltartott, három tizedet veszítettem. Legalább egy helyezésem múlt ezen, biztosan Vandoorne előtt zártam volna” – mondta Grosjean, aki így tulajdonképpen két helytől érezheti megfosztottnak magát, hiszen Vandoorne nyer egy helyet Valtteri Bottas büntetése miatt, és a nyolcadik helyről startol, míg a francia maradt a 10. helyen.

Az FIA szerint nem történt olyan kihágás, amely szankciót vonna maga után, Hamilton így megtarthatta az első rajtkockát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik