Állítólag a Red Bullnak és a McLarennek is új motorpartnere lesz 2026-tól (Fotó: AFP)

 

A Formula–1-es csapatok jó ideje sürgetik a Nemzetközi Automobil-szövetséget, hogy tisztázza a 2026-ban érvénybe lépő, az erőforrásokkal kapcsolatos szabályokat, ugyanis a közeljövőben szeretnének elkezdeni dolgozni a projekten. Ráadásul az, hogy az FIA meghatározza, milyen kritériumok szerint kell megépíteni az új motorokat, azért is fontos, mert több gyártó is az F1-be való beszállást fontolgatja. 

Az F1-Insider szerint a Volkswagen-csoportba tartozó Audi és Porsche 2026-ban érkezhet a királykategóriába. A hírportál belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Porsche a Red Bull partnere lehet, az Audi pedig a McLarennel állhat össze.

Mint ismert, 2022-től hivatalosan nem a Honda lesz a Red Bull motorszállítója, ami miatt az osztrák istállónál úgy döntöttek, hogy létrehozzák saját motorfejlesztési részlegüket. Bár Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a motorgyártás terén szeretnének függetlenek lenni, azt is hozzátette, hogy amennyiben valamelyik gyártó a partnerük kíván lenni, nem lenne ellenükre az együttműködés.

A Volkswagen felügyelőbizottsága állítólag novemberben ül össze a wolfsburgi központban, hogy döntést hozzon arról, beszálljon-e a Formula–1-be a két márkájával.