F1: Hartleynak megmondták, nincs jövője a Toro Rossónál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 10:03
null
Hartley számára nincs maradás a Toro Rossónál (Fotó: AFP)
A német Bild információi szerint a hétvégén a Red Bull és a Toro Rosso versenyzői programjáért felelős Helmut Marko közölte a Toro Rossónál szereplő Brendon Hartleyval, hogy nem kap jövőre ülést a „kisbikák” csapatánál. Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy ki ül be az új-zélandi helyére, ám egyre biztosabbnak tűnik, hogy a thaiföldi-angol Alexander Albon szerepelhet jövőre a faenzai csapatnál.

 

A hétvégén rendezett Mexikói Nagydíj alatt tartott megbeszélésen Helmut Marko mellett Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője is jelen volt. A német lap szerint eldőlt, hogy Brendon Hartley hiába hiszi úgy, hogy az elmúlt versenyek alatt javult a teljesítménye, ezt az istálló vezetői nem így gondolják, ezért nem kínálnak neki versenyzői ülést a 2019-es idényre.

„Úgy érzem, egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtottam az utóbbi versenyeken, és Austinban azt is megmutattam, hogy nem volt az autóval semmi probléma, még ha a csapat ennek az ellenkezőjét kommunikálta is” – idézi a Bild Hartleyt.

Ugyanakkor, amikor azt kérdezték Hartleytól, tud-e valamit arról, ki lesz a csapattársa az istállóhoz visszatérő Danyiil Kvjatnak jövőre, arra csak röviden így reagált: „No comment.”

Egyelőre hivatalosan semmilyen információ sem látott napvilágot arról, hogy mi lesz az új-zélandi pilóta sorsa, ahogy azt sem tudni, hogy ki ülhet Danyiil Kvjat mellett a másik Toro Rossóban a 2019-es szezonban.

Iparági pletykák szerint azonban egyre biztosabb, hogy az idén a Formula–2-ben szereplő – és két futammal a vége előtt a második helyen álló – Alexander Albon kapja meg a Toro Rosso másik autóját jövőre, habár ő néhány hete aláírt a Formula–E-ben szereplő Nissan e.dams csapatához a következő idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik