F1: Hartley kiakadt, de a Toro Rosso elhallgattatta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 15:48
null
Hartley kapcsolata nem felhőtlen feletteseivel a Toro Rossóval (Fotó: AFP)
Nem felhőtlen Brendon Hartley és a Toro Rosso viszonya. Az új-zélandi az Amerikai Nagydíj utáni állításáról Mexikóban már nem beszélhetett.

 

Nincs könnyű helyzetben Brendon Hartley a F1-ben való maradását illetően. Sokan már kész tényként kezelik, hogy az új-zélandit a jelenleg a Formula–2-ben vitézkedő Alexander Albon váltja a Toro Rossónál, pedig Hartley szerint fejlődött annyit az idén, hogy megérdemelje az újabb lehetőséget a következő idényre.

19. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1.Verstappen 1:16.656
2. szabadedzés 1. Verstappen 1:16.720
OKTÓBER 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:16.284
Időmérő edzés: 1. Ricciardo 1:14.759
OKTÓBER 28., VASÁRNAP
20.10: a verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 11., 18.10: Brazil Nagydíj
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

Az előző, Amerikai Nagydíjat követően azonban a médián keresztül került összetűzésbe a csapatával. Történt ugyanis, hogy Esteban Ocon és Kevin Magnussen utólagos kizárása miatt Hartley feljött a 9. helyre, ezért kapott két pontot. Csakhogy a Toro Rosso hivatalos sajtóközleménye szerint Pierre Gasly azért csak a 14. helyen látta meg a kockás zászlót, mert az első körben sérült a padlólemeze, így autója nem volt tökéletes állapotban.

Hartley úgy érezte, hogy a Toro Rosso ezzel próbálta kimagyarázni, csapattársa miért végzett mögötte, miközben a francia autójának valójában semmi baja nem volt.

„Úgy érzem, hogy a szezon során folyamatosan egyre erősebb lettem, és ezt Austinban is bizonyítottam – állt ki maga mellett Hartley. – Annak ellenére pedig, ami a sajtóközleményben áll, a másik autóval semmi probléma nem volt. Nagyon jól teljesítettem, ezért örülök, hogy megszereztem azokat a pontokat. Tudom, hogy jó munkát végzek, és nagy segítség vagyok a csapat számára a Hondával közös fejlesztéseket illetően. Csapatjátékosként viselkedtem egész évben, szóval remélem, hogy jövőre is itt leszek.”

Mexikóban ismét feltették neki azokat a kérdéseket, melyek szerint talán nem kapja meg ugyanazt a támogatást a Toro Rossónál, amit Gasly, de ezeket a felvetéseket már nem akarta kommentálni. Sőt, amikor rákérdeztek arra, amit csapattársa autójától mondott, közölte: nem engedték meg neki, hogy erről a témáról beszéljen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik