F1: Hartley egy madárral találkozott az időmérőn – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.08. 10:51
null
Hartley első szárnya sérült, de az előrelépés mértéke lenyűgözte (Fotó: AFP)
A Toro Rosso fejlesztésekkel érkezett az F1-es idény második versenyhétvégéjére, a Bahreini Nagydíjra, és meglepve tapasztalta, hogy ezek jóval nagyobb előrelépést hoztak, mint arra a csapat előzetesen számított. Pierre Gasly az ötödik, Brendon Hartley a tizenegyedik helyről várhatja a 17 óra 10 perckor kezdődő verseny rajtját. Igaz, az új-zélandi pilóta időmérője nem a tervek szerint alakult, mivel egy madárral találkozott a kvalifikáció első szakaszában.

 

Brendon Hartley csapattárásával, Pierre Gaslyval ellentétben csak szombaton kapta meg a Bahreinbe hozott fejlesztéseket, így eleve hátrányból indult, és a helyzetét egy szerencsétlen találkozás is nehezítette.

14. BAHREINI NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:31.060
2. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:29.817
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Räikkönen 1:29.868
időmérő edzés: 1. Vettel 1:27.958
VASÁRNAP
17.10: a verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 15., 08.10: Kínai Nagydíj
Április 29., 14.10: Azeri Nagydíj
Május 13., 15.10: Spanyol Nagydíj

„Lenyűgöző munkát végzett a csapat! Nyilvánvalóan kissé hátrányban voltam, mivel csupán szombaton kaptam meg a fejlesztéseket, míg Gasly már pénteken hozzászokhatott az új elemekhez.”

„A csapat számításai szerint csak kis előrelépést hozott volna az új csomag, de végül nagy különbséget jelentett, ami fantasztikus érzés, hiszen általában pont az ellenkezője szokott történni. A Honda is fejlesztéseket tervez, és mi sem állunk le, nagyon lelkesítő a jelenlegi helyzet.

„Egy madárral találkoztam a Q1-ben, ez megrongálta az első szárnyamat. Ezt követően három új szett gumit is felpakoltunk, szóval csak egy maradt a második szakaszra, ami egyáltalán nem segített. Viszont nem tudtam kontrollálni a helyzetet, nem láttam a madarat. Kétlem, hogy életben van még, és a szárnyam is sérült.

„Nem volt elől leszorítóerőm. Szóltam a csapatnak, de azt mondták, hogy egy lyuk van az első szárnyamon. Emiatt két másodpercet vesztettem, szóval teljesen felesleges volt kint körözni. A Q2-es köröm aztán egészen jól sikerült, bár egy kisebb hibát vétettem az utolsó szektorban. Úgy tudom, hogy 1.5-2 tized (valójában 291 ezred – a szerző) volt a lemaradásom Gasly idejéhez képest.

Az új-zélandi versenyző ezután azt is elmondta, hogy szerinte mi lehet a reális cél a mai futamon.

„A rajtra kapok egy új szettet, és a 11. pozícióból startolok, tehát csakis a pontszerzés lehet a cél.

Rob van Gameren on Twitter

En de Toro Rosso-Honda's staan voor McLaren-Renault in de kwalificatie. Ook pijnlijk. En Brendon Hartley kwam in Q1 nog even een vogeltje tegen. Liep niet goed af voor Mister Bird #F1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik