Verstappen és Hamilton nagy csatát vívott egymással Szaúd-Arábiában (Fotó: AFP)

 

1. SZAÚDI NAGYDÍJ
DECEMBER 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.786
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.018
DECEMBER 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.100
Időmérő: 1. Hamilton 1:27.511
DECEMBER 5., VASÁRNAP
Verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAM
December 12, 14.00 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Lewis Hamilton és Max Verstappen többször is összecsapott egymással a szaúdi villanyfényben, és a két autó nemegyszer össze is ért. A legbizarrabb jelenet a 38. körben játszódott le közöttük, amikor a hollandra rászóltak, adja vissza a pozíciót a riválisnak, miután korábban csak úgy tudta megtartani a vezetést, hogy közben elhagyta a pályát.

Verstappen ennek megfelelően le is lassított, amit Hamilton nem igazán tudott mire vélni, a holland aztán még inkább visszavette a tempót, ami még jobban meglepte a britet, és eltalálta hátulról a Red Bullt.

Noha az eset következében sérült a Mercedes első szárnya, a címvédő a későbbiekben is jó tempóra volt képes, és végül – amellett, hogy megfutotta a leggyorsabb kört – megnyerte a versenyt a később 5 másodperces időbüntetést kapó Verstappen előtt, aminek révén lenullázta a Red Bull-os korábbi pontelőnyét.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a leintést követően jelezte, vet még egy pillantást a 38. körben történtekre, így beidézte a két vb-aspiránst, akiknek közép-európai idő szerint 21 óra 45 perckor volt jelenése a sportfelügyelőknél.