F1: Hamiltont a rajtrács végére sorolják az Olasz Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 16:37
null
Hamiltonra nehéz verseny várhat Monzában (Fotó: AFP)
Új erőforráselemeket kap Lewis Hamilton a monzai versenyhétvégére, így a hétszeres világbajnok csak a mezőny végéről vághat neki az Olasz Nagydíjnak. Hamilton mellett Valtteri Bottast is megbüntették, és nagy esély van rá, hogy másokat is hátrasorolnak erőforráselemek cseréje miatt.

 

Az idény második felében egyre több versenyzőnek van szüksége olyan erőforráselemekre, amelyekkel túllépik a szabadon felhasználható mennyiséget. Bár Hollandiában senkit sem sorolták hátra, egy héttel korábban, Belgiumban a mezőny csaknem fele kapott büntetést egyes alkatrészek cseréje miatt.

A monzai forduló csütörtöki napján ráadásul biztossá vált, hogy ezt a hétvégét sem ússza meg a mezőny büntetés nélkül. Lewis Hamilton Mercedesébe ugyanis bekerül a negyedik erőforrás, ami miatt a hétszeres világbajnok csak a rajtrács végéről kezdheti meg az Olasz Nagydíjat.


A cserére főként azért van szükség, mert az erőforrás némileg sérült, amikor Hamilton Fernando Alonsóval ütközött a spái futam első körében. A hírek szerint másokat is büntethetnek – az élmezőnyből Sergio Pérezre és Carlos Sainz Jr.-ra is felzárkózás várhat a monzai versenyen hasonló okból kifolyólag.

Valtteri Bottas újabb rajtbüntetése nemrégiben biztossá vált, ám könnyen lehet, hogy rövidesen az Aston Martin és a Williams versenyzői is hasonló sorsa juthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik