F1: Hamilton szerint Rosberg volt a bajok forrása a Mercedesnél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.22. 20:33
Már lassan egy éve nem dolgozik együtt Lewis Hamilton és Nico Rosberg, de a Mercedes brit pilótáját még mindig az elmúlt évekről kérdezik, s neki még mindig nincs túl jó véleménye korábbi csapattársáról.

Lewis Hamilton sokszor megragadta az alkalmat az utóbbi csaknem egy évben, hogy odaszúrjon korábbi csapattársának, Nico Rosbergnek. Most sem tett másként, ám ennyire talán még nem utalt negatív személyként a 2016-os világbajnokra. Hamilton szerint ugyanis egyenesen jobb hely lett a Mercedes, amióta Rosberg a visszavonulás mellett döntött.Lewis Hamilton sokszor megragadta az alkalmat az utóbbi csaknem egy évben, hogy odaszúrjon korábbi csapattársának, Nico Rosbergnek. Most sem tett másként, ám ennyire talán még nem utalt negatív személyként a 2016-os világbajnokra. Hamilton szerint ugyanis egyenesen jobb hely lett a Mercedes, amióta Rosberg a visszavonulás mellett döntött.

„Az én dolgom nem lett könnyebb, ám itt dolgozni sokkal jobb lett – nyilatkozta a háromszoros világbajnok. – Ha egy negatív tényezőt lecserélsz egy pozitívra, olyan, mintha lenne egy rossz biztosítékod, és amikor kicseréled azt, az egész rendszer megint jól működik.”

Hamilton szerint az sem véletlen, hogy Rosberg akkor hagyta el az F1-et, mikor a bajnokká válását követően ismét le kellett volna győznie őt az újabb sikerekért.

„Továbbra is a határon teljesítek, és ő is tudja, hogy ha itt lenne, ugyanígy vezetnék – mondta a brit. – Ez olyan, mintha egy rossz kapcsolatban élnél. Csak azért maradsz a másikkal, mert szereted őt. Amikor pedig véget ér a kapcsolat, rájössz, hogy egyáltalán nem volt jó a számodra.”

„Mostanra nagyon jók vagyunk csapatként. A hurrikán, ami lecsapott ránk korábban, már a Ferrari felé tart” – utalt Hamilton arra, hogy mennyivel jobb a légkör jelenleg a Mercedesnél, mint a problémákkal küzdő bajnoki riválisuknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik