F1: Hamilton rendkívüli, soha nem látott szinten teljesít – Wolff

Vágólapra másolva!
2021.05.09. 11:11
null
Hamilton sem hitte el, hogy sikerült megszereznie pályafutása 100. pole-ját (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Spanyol Nagydíj időmérőjén pályafutása 100. pole pozícióját jegyző Lewis Hamilton soha nem látott szinten teljesít. A britet több vetélytárs is méltatta.

 

 

Lewis Hamilton a 2008-as Kanadai Nagydíjon várhatta először az élről a piros lámpák kialvását, s most vasárnap 100. alkalommal parkolhatja le az autóját a pole pozícióba. Az ezen időszak alatt megannyi rekordot megdöntő és hét világbajnoki címet szerző brit a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint soha nem látott szinten teljesít.

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:18.170
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.835
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.741
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 308.424 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Valahányszor felteszik nekem a kérdést, hogy ez volt-e a legjobb köre, a legjobb versenye… Ő egyszerűen ezen a rendkívüli, soha nem látott szinten teljesít, mint ahogyan most is. Az autó talán nem volt tökéletes, de sikerült megszereznie az újabbat, és a száz rajtelsősége egészen hihetetlen. Andrew Shovlin (a Mercedes vezető versenymérnöke – a szerk.) épp most említette, hogy ha ezeket a pole-köröket egymás mellé tennénk, akkor kétórás film lenne belőle. Ez is mutatja, hogy mit ért el" – idézte az osztrákot a Motorsport Week.

Hamiltonnal kapcsolatban egyesek felemlegetik, hogy a rekordjait elhomályosítja a tény, hogy milyen jó autó áll a rendelkezésére. Wolff a kritikusoknak is üzent: „Mindig lesznek, akik így látják. Minél erősebb leszel, annál nagyobb irigységet és negativitást váltasz ki. De teljesen lényegtelen, hogy mások mit mondanak, és ha csapatként foglalkoznánk ezekkel a dolgokkal, akkor az elvonná a figyelmünket a munkáról. Ő egyértelműen kiemelkedő versenyző. Száz rajtelsősége van, és a pályán, valamint azon kívül is rengeteget fejlődött. Egyértelműen van valami, amit sokkal jobban csinál, mint mindenki más. Nem lenne hétszeres világbajnok, ha nem lenne így."

„A csapat és a versenyző kombinációjának is működnie kell, és ez nálunk működött az elmúlt hét évben, és folyamatosan erősödik is" – tette hozzá Wolff.

 

A jelenlegi mezőny másik britje, Lando Norris Hamiltonhoz hasonlóan a McLarennél mutatkozott be, az Imolában dobogóra álló versenyző azonban nem gondolja, hogy neki valaha is sikerül elérni a bűvös százas határt.

Hihetetlenül lenyűgöző látni, hogy mit ért el. Elgondolkozom, hogy talán egy napon nekem is sikerül elérnem valami ilyesmit, de úgy hiszem, kissé más helyzetben vagyunk most, mint amikor ő debütált, szóval nem fog nyugtalanítani, ha nem sikerül. De felnézek rá azért, hogy sikerült ilyesmit elérnie a Formula–1-ben, és hogy milyen hihetetlen versenyző. Nagyon klassz, hogy versenyezhetek vele. Gratulálok neki, és biztos vagyok benne, hogy még sok mindent elérhet a mostani idényben" – mondta Norris.

Norris csapattársa, Daniel Ricciardo is dicsérettel illette a hétszeres világbajnokot: „Őrületes szám, főleg, hogy Lando eddig még nem is állt rajthoz száz versenyen a karrierje során. Közel sincs ehhez a számhoz! Most láthatjuk, hogy Max részéről is érkezik a nyomás, de ő mindig képes előhúzni valamit, amikor számít, és ez olyasmi, amiért mindig elismeréssel fogok rá tekinteni."

Hamilton első csapattársa, Fernando Alonso sem ment el szó nélkül a brit teljesítménye mellett: „Egészen hihetetlen! Nem ez lesz az utolsó neki, ez a szám tovább fog növekedni. Ez elképesztő eredmény, ami megmutatja, mennyire jó Lewis. Nemcsak egy körön, hanem versenyhelyzetben is. Láthatjuk ezt a győzelmek, a dobogók és a bajnoki címek számából is. Bizonyos szempontból nem volt meglepetés, hiszen már évek óta domináns a sportágban, és mindig egyre jobb és jobb lesz."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik