F1: Hamilton nyert Bahreinben, de Grosjean az igazi győztes – sajtóvisszhang

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 11:40
null
Hamilton az idén 11. alkalommal nyert (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) idei 11. futamgyőzelme mellett elsősorban a francia Romain Grosjean félelmetes balesetéről írt a vasárnapi Formula–1-es Bahreini Nagydíj másnapján.

NAGY-BRITANNIA

The Guardian
„A lángokból és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból kimászó Romain Grosjean a csodával határos módon élte túl balesetét. Az, hogy a francia versenyző viszonylag sértetlenül megúszta ezt a szörnyűnek tűnő szerencsétlenséget, azt bizonyítja, hogy a sportág nem véletlenül dolgozik fáradhatatlanul a pilóták biztonságán.”

Daily Mail
„Lewis Hamilton könnyedén nyerte meg az akciódús Bahreini Nagydíjat, amivel idei 11. futamgyőzelmét aratta. A versenyt azonban már az első körben piros zászlóval félbe kellett szakítani Romain Grosjean súlyos balesete miatt.”

The Telegraph
„Romain Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése.”

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro
„A francia versenyzőnek rémesen indult a futama, miután egy súlyos balesetben kigyulladt a versenyautója. Elképesztő és csodaszámba megy, hogy épen és szinte sértetlenül megúszta a történteket.”

L’Équipe
„Lewis Hamilton ezúttal nem mosolygott a sikere után. Nem is könnyű pályafutása 95. és idei 11. futamgyőzelmét megünnepelni azután, hogy egyik versenyzőtársa – Romain Grosjean – csodával határos módon maradt életben a futam elején.”

SPANYOLORSZÁG

Marca
„A halo a védőangyal.”

Mundo Deportivo
„A pályán Hamilton nyert, de Bahreinben a nagy győztes Grosjean volt, valamint az egész Formula–1, miután a francia versenyző hatalmas balesetet élt túl.”

OLASZORSZÁG
Corriere dello Sport
„Bahreini Nagydíj, a sokadik Ferrari-csalódás: Hamilton nyert. Grosjeant a karosszéria és a biztonság érdekében hozott szabályok mentették meg.”

La Repubblica
„Technológia, reflex és szerencse – így élte túl Grosjean.”

La Stampa
„Grosjean csodaszámba menő módon menekült meg.”

AUSZTRIA
Kurier
„Romain Grosjean vasárnap főnixként állt talpra a lángoló pokol közepén. A 34 éves versenyző könnyű sérülésekkel élt túl egy olyan balesetet, amelyet a Formula–1-ben már évek óta nem láttunk.”

SVÁJC
Blick

„Az, hogy Romain Grosjean advent első vasárnapján elszenvedett horrorisztikus balesetét könnyű sérülésekkel túlélte, mindenképpen csodának nevezhető.”

Tages-Anzeiger
„Súlyos baleset és lángok sokkolták a Formula–1-et – Hamilton nyert a sivatagi káoszban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik