F1: „Hamilton minden idők öt legjobb versenyzője között van”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.20. 11:07
null
Hamiltont (középen) elismerik a pilótatársak, az év legjobbjának választották (Fotó: AFP)
A Haas francia versenyzője, Romain Grosjean minden idők öt legjobb versenyzője közé sorolja Lewis Hamiltont, akit nem mellesleg pilótatársai a 2019-es idény legjobbjának választották.

 

Lewis Hamilton hatszoros világbajnokként vághat neki a következő F1-es idénynek, vagyis egy újabb címmel utolérné a rekordbajnok Michael Schumachert. A brit ráadásul már most is több örökranglistát vezet, és Romain Grosjean úgy véli, a versenyző minden idők öt legjobbja közé tartozik.

„Úgy gondolom, Lewis nagyszerű munkát végzett, mint ahogyan a Mercedes is. Jó autó nélkül nem is lehetsz világbajnok. Ők pedig remek kombinációt alkotnak – kezdte a francia. – Lewis minden idők öt legjobb versenyzője között van. Bár nem könnyű az összehasonlítás, hiszen sok remek pilóta van. Ott van Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Ayrton Senna, Lewis és Jim Clark, de sokan mások is még, pontosan ezért olyan nehéz. Nem könnyű megmondani, ki tartozik a top 5-be, de Lewis folyamatosan nagyszerűen teljesít” – magyarázta a Haas-pilóta.

A brit idén mutatott formája azonban nemcsak Grosjeant, hanem a többi pilótát is meggyőzte, ugyanis a csapatvezetők után ők is Hamiltont választották az év legjobbjának.

A szavazáson a Mercedes és a Ferrari kettőse, illetve Kimi Räikkönen nem vett részt, vagyis összesen 15 pilóta voksolt. Az összesített lista élén tehát Hamilton végzett, míg mögötte Max Verstappen és Charles Leclerc fért be az első hármasba. A negyedik a McLarennel remek teljesítményt nyújtó Carlos Sainz Jr. lett, s a top tízben zárt többek között Lando Norris és az év közben a Red Bullból a Toro Rossóba „lefokozott” Pierre Gasly is,de George Russell teljesítményt is értékelték a vetélytársak.

A Helmut Marko által is kritizált Sebastian Vettelt azonban lepontozták, a német a nyolcadik helyen végzett.

A Hamilton, Verstappen duó nem mellesleg a Michelisz Norbertet a 44. pozícióba rangsoroló Autosport top 50-es listáján is az első két helyen zárt, a kettős így dominált a legtöbb autósportos szavazáson. Rajtuk kívül még további 12 aktív F1-es pilóta kapott helyet: Leclerc (4.), Sainz (5.), Bottas (12.), Daniel Ricciardo (15.), Sergio Pérez (18.), Russell (20.), Norris (23.), Vettel (24.), Alexander Albon (25.), Nico Hülkenberg (31.), Kimi Räikkönen (37.) és Gasly (50.).

A VERSENYZŐK ÖSSZESÍTETT SORRENDJE
1.Lewis Hamilton
2.
Max Verstappen
3.Charles Leclerc
4.
Carlos Sainz Jr.
5.Valtteri Bottas
6. Daniel Ricciardo
7.
Lando Norris
8.Sebastian Vettel
9.George Russell
10.Pierre Gasly
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik