F1: Hamilton magára haragította honfitársait a Brit GP előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 15:45
null
Állítólag kezd feszültté válni Wolff és Hamilton viszonya (Fotó: AFP)
Toto Wolff védelmébe vette Lewis Hamiltont, aki nem jelent meg a tegnapi londoni F1-es show-műsoron, és ezzel magára haragította honfitársait. A Mercedes osztrák csapatfőnökéről közben kiderült, ő maga mivel húzta ki a gyufát Hamiltonnál.

 

Egyedül Lewis Hamilton nem volt ott a mezőnyből a tegnapi F1 London Live elnevezésű utcai show-n, amivel kissé magára haragította honfitársait. Az eseményre kilátogató rajongók többször füttykoncerttel jelezték nemtetszésüket, amikor a műsorvezetők vagy a színpadra lépő vendégek megemlítették Hamilton nevét.

A Mercedes brit pilótája már kedden megírta a Twitter-oldalán, hogy alig várja a találkozást rajongóival Silverstone-ban, de előtte két napra elutazik. Azt, hogy hova, nem közölte, viszont posztolt egy képet, amelyen a barátaival a piros magángépe előtt állnak, készen a rövidke nyaralásra. Azóta kiderült, hogy az úti cél a görögországi Mükonosz szigete volt.

A háromszoros világbajnokot mercedeses főnöke, Toto Wolff a védelmébe vette, mondván, a Sebastian Vettel elleni kemény küzdelem miatt Hamilton szeretne kicsit kikapcsolódni, mielőtt hazai közönsége előtt újra felvenné a harcot ferraris ellenfelével.

„Lewis kemény csatát vív a világbajnoki címért, és a spielbergi verseny után úgy érezte, hogy szüksége van néhány szabadnapra. Silverstone-ban viszont már megnézhetik őt a rajongók" – indokolta pilótája távollétét Wolff.

Érdekesség még az osztrák csapatfőnökkel kapcsolatban, hogy a Daily Mail szerint az ausztriai futamot megelőzően a Sebastian Vettel 30. születésnapja alkalmából rendezett partin vett részt, amit a német a svájci otthonában tartott. Wolff annak ellenére ünnepelt együtt Vettellel, hogy a ferraris nem sokkal előtte szándékosan nekiment Hamiltonnak az Azerbajdzsáni Nagydíjon. A hírek szerint ezt maga a brit sem vette jó néven főnökétől.

A McLaren-Honda ügyvezető igazgatója, Zak Brown a Twitteren fejezte ki örömét, amiért Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is megjelent a londoni eseményen, ráadásul nem zárható ki, hogy üzenetével kissé oda akart szúrni Hamiltonnak.

„Nagyon boldogok vagyunk, amiért nálunk mind a két versenyző megérti annak fontosságát, hogy plusz mérföldeket teljesítsenek a szurkolóink érdekében" – írta Brown.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik