F1: Hamilton jobb formában, mint valaha az év utolsó két versenye előtt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 12:56
null
Hamilton optimistán készül a véghajrára (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, nem is lehetnének jobb formában az idény utolsó két versenye előtt, míg az „ezüstnyilak" vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin azt emelte ki, milyen pluszmagabiztosságot ad a számukra csapatként, hogy a címvédő vezeti az autót.

 

1. KATARI NAGYDÍJ
NOVEMBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.723
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:23.178
NOVEMBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:22.310
Időmérő: 1. Hamilton 1:20.827
NOVEMBER 21., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
December 12, 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Lewis Hamilton a brazil hétvégén összesen huszonöt pozíciót javított a győzelméig vezető úton, míg Katarban végig az irányítása alatt tartva a versenyt aratott újabb sikert, aminek köszönhetően nyolc pontra csökkentette a lemaradását az egyéni összetettben Max Verstappen mögött két nagydíjjal a vége előtt.

A brit úgy érzi, fizikailag nem is lehetne jobb formában, és rámutatott, hogy mára sokkal jobban van, nem úgy, mint az év első részében, amikor még szenvedett a koronavírus utóhatásaitól, amit 2020 novemberében kapott el.

Nagyszerűen érzem magam. Most érzem magam a legjobban fizikailag az idén. Nyilván az év elején nem voltam még túl jól, de most már rendben vagyok. Az autó is jobbnak érződik, mint valaha, szóval optimistán tekintek előre az elkövetkező versenyekre. Úgy hiszem, feküdhetnek a következő pályák a kocsinak, szóval izgatottan várom a csatát."

„Ahogyan haladtunk előre az idényben, úgy értettük meg egyre jobban és jobban a gépet. Határozottan sikerült még kifacsarni némi tempót belőle annak ellenére is, hogy nem hoztunk semmilyen fejlesztést. Silverstone óta nem vetettünk be új elemet, így egészen fenomenális látni, milyen sokat javultunk."

„Nagyon közel van egymáshoz a két autó, ez világos, és nagyszerű küzdelmet ígér. Ugyanakkor úgy érzem, az elmúlt két hétvégén összességében sikerült jobb munkát végeznünk, és bízom benne, hogy a mostani formánkat sikerül átmenteni az utolsó két viadalra is."

A Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin Hamiltonhoz hasonlóan optimistán tekint előre, és kiemelte, milyen pluszt jelent, hogy a címvédő vezeti a kocsit. „Úgy hiszem, a brazíliai volt a legjobb verseny, amit valaha láttam tőle. Az időmérőn futott köre is hihetetlen volt, figyelembe véve, hogy a Red Bull milyen közel járt hozzánk. Katarban aztán végig az irányítása alatt tartotta a futamot, és nem is kellett olyan keményen megdolgoznia a sikerért, mint azt előzetesen gondoltuk."

Lewis tudja, mi kell ahhoz, hogy világbajnok legyen, és a Mercedes is tisztában van vele, hogy mit kell tennie. Mindannyian csak haladunk előre, és tesszük a dolgunkat. Az, hogy ő vezeti az autónkat, hatalmas önbizalmat ad a csapatnak."

VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK SZAÚD-ARÁBIÁBAN, HA…
…nyer és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton hatodik vagy annál rosszabb.
…nyer, miközben Hamilton hetedik vagy annál rosszabb.
…második és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton tizedik vagy annál rosszabb.
…második, miközben Hamilton nem szerez pontot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik