F1: Hamilton beszólt a fiataloknak, Norris nem hagyta szó nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 13:29
null
Hamilton és Norris véleménye nem egyezik az F1 mai viszonyairól (Fotó: AFP)
Nem tetszett a fiatal versenyzőknek, különösen Lando Norrisnak az, amit Lewis Hamilton nemrégiben nyilatkozott a mai Formula–1-ről, valamint az új generációt érintő követelményekről. A McLaren újonca szerint nekik nehezebb dolguk van, mint anno Hamiltonnak volt az F1-es karrierje kezdetén. 

 

A kanadai versenyhétvége elején nyilatkozta Lewis Hamilton, hogy az F1-nek a „férfiak sportjának” kellene lennie, ráadásul az utóbbi években a futamok egyre kevésbé viselik meg fizikailag a versenyzőket.

50. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés:16.00–17.30
2. szabadedzés:20.00–21.30
JÚNIUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés:17.00–18.00
Időmérő:20.00–21.00
JÚNIUS 9., VASÁRNAP
Futam:20.10–22.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 23., 15.1060. Francia Nagydíj

Június 30., 15.10

32. Osztrák Nagydíj
Július 14., 15.1070. Brit Nagydíj

„Hiszem, hogy a legnagyobb kihívás elé kellene állítani a pilótákat – érvelt az ötszörös világbajnok. – Egy verseny után teljesen kimerültnek kellene lennünk, mint egy maratoninál. Néha vannak ilyen futamok, de olyan is van, hogy két vagy három versenyt is tudnék teljesíteni zsinórban, ám az F1-nek nem ilyennek kellene lennie. Ez egy férfias sport, de sok fiatal érkezik, és elég könnyű nekik azonnal felvenni a ritmust.”

Lando Norris azonban nem ért egyet a tapasztalt versenytársával, és attól tart, hogy Hamilton kipécézte őt, valamint a szintén újonc George Russellt és Alex Albont. Norris ráadásul úgy véli, hogy nekik jóval nehezebb dolguk van, mint az F1-be 12 évvel ezelőtt érkező Hamiltonnak.

„Nem tudom, miért mondta ezt. Olyan, mintha ezt nekem, George-nak és Alexnek szánta volna, mert mi vagyunk a legfiatalabbak a mezőnyben, és szerinte nem szenvedünk annyira, mint az szerinte jó lenne. Nem hiszem, hogy fenyegetni szeretett volna, azt viszont nem tudom, hogy más évben miért nem mondott ilyet” – nyilatkozta a 19 éves brit.

„Mostanság sokkal nehezebb, mint mikor ő kezdett az F1-ben versenyezni. Azt mondta, hogy szereti, ha keményen kell kormányozni. Akkor akár megkérheti a csapatát, hogy csökkentsék a szervót. Hozzá hasonlóan szerintem is menő lenne, ha, mondjuk, manuális lenne a váltó, szóval nem értem, hogy milyen szándék állt a nyilatkozata mögött” – mondta Norris.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik