F1: Hamilton a kapitány, és ennek így is kell lennie – Russell

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.04.22. 11:51
null
Russell nem akar a csapaton belüli vezető szerepért küzdeni (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedeshez idén csatlakozó George Russell egyértelművé tette, nem érzi szükségesnek, hogy rivalizáljon hétszeres világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal az első számú státuszért. A Williamstől érkező brit úgy érzi, rutinos honfitársa a kapitány a csapatnál, és az elmondása szerint ennek így is kell lennie.

 

 

 

3. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 13.30–14.30
Időmérő: 17.00–18.00
ÁPRILIS 23., SZOMBAT
2. szabadedzés: 12.30–13.30
Sprint: 16.30–17.30
ÁPRILIS 24., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 8., 21.00
Miami Nagydíj, Miami
Május 22., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 29., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

George Russell az idén csatlakozott az elmúlt nyolc évben sorozatban nyolc konstruktőri címet nyerő Mercedeshez, és az idény előtt az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogyan alakul a párharca a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

Az „ezüstnyilak" azonban várakozásokon alul kezdték az évet, és hiába állnak a második helyen a csapatbajnoki tabellán, egyelőre képtelenek kihozni a W13-asban rejlő potenciált, és egyértelműen nincsenek a Ferrari és a Red Bull szintjén, így a két versenyző között egyelőre semmi jele a rivalizálásnak, helyette közös erővel próbálják talpra állítani a csapatot.

A Williamstől érkező brit szerint ugyanakkor nemcsak az alakulat jelenlegi helyzete miatt jön ki ennyire jól a honfitársával, hanem azért is, mert pályafutásuk teljesen más szakaszában járnak, és elfogadja, hogy jelenleg a rutinos márkatárs tölti be a kapitány szerepét.

Pályafutásunk más-más szakaszában járunk, és egyáltalán nincs harag közöttünk. Ami engem illet, 24 éves vagyok és minden idők legjobbja ellen küzdök. Ha előttem végez, nyilván nem fogok örülni neki, de duzzogni sem fogok miatta. Lewis oldaláról nézve elmondható, hogy sok mindent elért már, hétszeres világbajnok, rengeteg rekordot tart" – kezdte Russell a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában, majd kitért arra is, miért nem érzi szükségét a házon belüli versengésnek.

„Néha látható a rivalizálás, ha két pilóta karrierje azonos szakaszában jár, és persze minden versenyző fejében ott van, hogy a vezető státuszért akar harcolni, részünkről azonban ez nincs meg, és a Mercedesnél nincs első vagy második számú."

„Lewis már régóta a csapatnál van, míg én új fiú vagyok. Nem fogok a vezető szerepért küzdeni, amikor minden idők legjobbja ellen versenyzek, aki már tíz éve a csapat tagja. Olyan, mintha ő lenne a kapitány, és ennek így is kell lennie."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik