F1: Hallgatnak a javaslatainkra – Gyulay Zsolt a sportági vezetőkkel egyeztetett

ZSOLDOS BARNA (SPIELBERG)ZSOLDOS BARNA (SPIELBERG)
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 07:45
null
Magyarországon továbbra is láthatunk versenyeket – a Magyar Nagydíj jövője biztosított (Fotó: NS-archív)
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója péntek délután Spielbergben egyeztetett a Formula–1 új irányítóival a sportág és a Magyar Nagydíj jövőjéről. A sportvezető szerint üdítő az a nyitottság, amely a vezetőket jellemzi.

 

– Miről egyeztettek?
– Nyilvánvalóan az új tulajdonos és szándékainak megismerése volt a téma, hiszen azért valljuk be, elég sok minden megváltozott. Nagy öröm számunkra, hogy ezek a találkozások igazán közvetlenek és előremutatóak. Annál is inkább fontos ez nekünk, mert 2026-ig van szerződésünk, és lényeges tudni, hogy az új menedzsmenttel milyen módon lehet együttműködni.

– Megfogalmazódtak konkrét elvárások?
– Sok mindenről beszéltünk, de ők idén járnak majd először Magyarországon, így most tapasztalhatják meg, milyen remek helyszínünk van. Megfogalmazódtak elvárások is, ám azt gondolom, mi tényleg tradicionális, büszke helyszínnek számítunk, hiszen már jó ideje ott vagyunk a Formula–1-es színpadon, és ott is fogunk maradni. Beszéltünk a jövőről, és azt látom, hogy az új tulajdonosok részéről megfogalmazódott elvárások újfajta szemléletet hoznak az F1-be. Biztos vagyok benne, hogy ez a promótereknek és a nézőknek is a javára válik majd.

– Melyek azok az alapvetések, melyekhez mindenképp tartaniuk kell magukat a rendező helyszíneknek?
– Alapvetően itt mi vagyunk a régi motorosok, ők pedig az újak, Magyarország hozzáállása pedig példás volt az elmúlt harminckét évben a Formula–1-hez, úgyhogy ilyen tekintetben minden rendben van. Szerintem jó dolgokat találhatunk ki együtt, az pedig különösen biztató, hogy meghallgatják a javaslatainkat. Például a szervezést megkönnyítő, a nézők számára is kedvező tényezőkkel kapcsolatban sokkal befogadóbbak. Jóval könnyebb a kommunikáció, mint eddig bármikor, akármikor felhívhatjuk őket, bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni, szívesen segítenek.

– Már az idei Magyar Nagydíjon érezhetőek lesznek a változások?
– Ezekben az órákban kezdődik az idei napirendünk megtervezése. Elképzelhető, hogy lesznek újdonságok, az viszont biztos, hogy a jövő évtől már előre tervezhetjük ezeket.

– Hogy állnak az előkészületekkel?
– Nagyon jól. A pálya készen áll, már csak néhány, a biztonsággal kapcsolatos tennivaló van hátra a három hét múlva esedékes futamig, de az ezekkel kapcsolatos munkálatok is gőzerővel zajlanak. Fontos és jó hír, hogy a jegyeladás tekintetében sokkal jobban állunk, mint tavaly és tavalyelőtt. Minden pályának sikerült javulnia ezen a fronton, a mi eredményünk azonban még a többiekénél is jobb, és ez a mostani beszélgetésen is szóba került. Ez a szezonnak, a világbajnoki címért dúló harcnak, s valószínűleg az új tulajdonosnak is köszönhető.

– A pálya fejlesztése az eredeti ütemterv szerint halad majd?
– Rákérdeztek erre is. Erről viszont még tárgyalnunk kell, a tulajdonosok remélhetőleg találkoznak majd Seszták miniszter úrral a nagydíj során, és akkor erről is szó esik.

– De összességében pozitívak a kilátásaink?
– Természetesen. Én eddig is optimista voltam, semmiféle kétség nem fogalmazódott meg a jövővel kapcsolatban. Élő szerződésünk van, Budapest az egyik legcsodálatosabb helyszín, nincs miért aggódnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik