F1: Hála istennek a fizetős versenyzőkért – Claire Williams

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 14:50
Szeretne tiszta vizet önteni a pohárba a fizetős versenyzőket illetően Claire Williams. Erre többek között az F1-es mezőny egyik legjobbjának tartott pilótát hozta fel példaként a Williams helyettes csapatfőnöke.

Sok kritika érte a Williamset, mióta bejelentette, hogySzergej Szirotkint szerződtette Lance Stroll mellé a 2018-as szezonra. A brit istálló ezzel főként az úgynevezett fizetős pilótákat ellenzők ellenszenvét vívta ki, ám Claire Williams szerint ha egy vállalat anyagi támogatást nyújt egy versenyzőnek, azzal mindenki csak nyer.Williamset, mióta bejelentette, hogySzergej Szirotkint szerződtette Lance Stroll mellé a 2018-as szezonra. A brit istálló ezzel főként az úgynevezett fizetős pilótákat ellenzők ellenszenvét vívta ki, ám Claire Williams szerint ha egy vállalat anyagi támogatást nyújt egy versenyzőnek, azzal mindenki csak nyer.

„Nincs abban semmi új, hogy a versenyzők pénzzel érkeznek az F1-be, valójában hála istennek, hogy így tesznek – vélekedik Williams. – Úgy gondolom, bárki naiv, aki azt mondja valakire, hogy ő csak egy fizetős versenyző. Nagyszerű, ha egy pilóta pénzügyileg is felkelti az üzlettársak érdeklődését, ez jó a csapatnak és jó a versenyzőnek is."

„Ez egy drága sport, és nem csak maga a Formula–1, hanem már a legalacsonyabb kategóriák is. Sok tehetséget veszítenénk el, ha nem kapnának anyagi támogatást a junioréveik alatt, és ez nem juttatná el őket az F1-ig."

Williams szerint ezzel a gondolkodással könnyen beskatulyázhatunk versenyzőket, pedig nem szabad ennyire szkeptikusan szemlélni az ilyen jellegű szponzorációt.

„A vállalatok a származásukért, a személyiségükért vagy egy bizonyos piac eléréséért akarnak támogatni versenyzőket. Nincs ebben semmi szokatlan. Fernando Alonso remek példa erre. A Santander követte őt az összes csapathoz, ahol megfordult. Ez azt a látszatot kelti, hogy fizetős versenyző, de én ezt nem mondanám róla" – érvelt a Williams irányítója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik