F1: „Ha szólnak, hogy három autó kell, nincs választásunk”

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 17:52
Bernie Ecclestone lassan kifut az időből, ha háromautós csapatokat akar a 2015-ös F1-es szezonra – ez a véleménye Eric Boullier-nek, a McLaren csapatfőnökének, aki szerint hat hónap kell arra, hogy egy istálló átálljon két autóról három felkészítésére.

Ecclestone a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén azt mondta, valós esélyt lát az addig csak találgatásnak vélt megoldásra, hogy ha három csapat megszűnik, a 2015-ös idényben nyolc háromautós csapat vesz részt a világbajnokságon. Boullier szerint nagyon hamar el kellene dönteni, mi legyen, sőt, lehet, hogy már most is késő.

„A harmadik pilóta szerződtetése a legkönnyebb feladat – mondta Boullier. – A kasztni építése, a logisztika megszervezése és a személyzet átalakítása azonban hat hónapot vesz igénybe.”

Mivel az idénynyitó Ausztrál Nagydíj március 15-re lett kiírva, máris kifutott az időből az F1 vezérkara. Boullier ugyanakkor elismerte, szükség esetén nem lesz más választásuk.

„Várunk, és meglátjuk, lesz-e szükség háromautós csapatokra. Sok kérdés felvetődik a költségekről is, de azt hiszem, ha szólnak, hogy több autót kell indítanunk, úgysem lesz más választásunk" – mondta Boullier.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik