F1: Gyorsabb autóra van szükségünk – Mercedes

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.29. 13:43
null
Hiába Hamilton győzelme, a Mercedes tudja, nehéz év vár rá (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin úgy érzi, csapata az idei évben már nem támaszkodhat semmilyen korábbi erősségére a Red Bull-lal szembeni küzdelem során.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.394
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.847
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.577
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.997
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

A Mercedes hiába nyerte meg az idénynyitó Bahreini Nagydíjat az agresszív stratégiájának, Lewis Hamilton gumikezelésének és Max Verstappen ellen bemutatott védekezésének köszönhetően, úgy érzi, az idén már nem támaszkodhat egyik korábbi erősségére sem, hiszen jelenleg összességében semmiben sem jobb, mint fő riválisa, a Red Bull.

Az „ezüstnyilak" vezető versenymérnöke, Andrew Shovlin a futamot követően értékelte csapata helyzetét.

Egyetlen jelentős erősséggel sem rendelkezünk hozzájuk képest. Volt sok olyan év, amikor az egyenesben mutatott sebességünkre, a nagy sebességű kanyarokra, vagy épp a kanyarkombinációkra támaszkodhattunk, azonban most egyik területen sem nyerünk időt hozzájuk képest. Ráadásul volt néhány kanyar, ahol sokkal gyorsabbak voltak az időmérőn, mint mi: a végsebesség terén, és a 9–10-es kanyarban például nagyon erősek voltak. És ez a lényeg, a kvalifikáción jelenleg csak számunkra legjobb a kanyarokban vesszük fel velük a versenyt, a többiben pedig gyorsabbak nálunk. Szóval gyorsabb autóra van szükségünk, ez ilyen egyszerű" – jelentette ki a szakember a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában.

Nem ez az első nehézkesebb évkezdése a Mercedesnek, hiszen három évvel ezelőtt például egészen a negyedik nagydíjig kellett várnia az első győzelemére, így a csapat számára nem szokatlan a mostani helyzet.

Voltak már nehezebb éveink, szóval egyáltalán nem szokatlan, most ebből kell építkeznünk. Úgy látszik, két csapat szinte fej fej mellett van pillanatnyilag, szóval nehéz év vár ránk. A Red Bull kétségtelenül nagyon jól működik. Éles, fókuszált csapat, amely ritkán vét hibát. Max egyértelműen nagyon érett, és jók a fejlesztésekben is. Az elmúlt években többször is megmutatták, hogy képesek nagy teljesítményt kihozni az autóból. Tehát a kiindulási ponttól függetlenül sem lesz ez egy könnyű bajnokság. Szoros lesz, de mi nem fogunk lemondani róla, és ők is ugyanezt fogják mondani, ha megkérdezed tőlük" – zárta a gondolatait Shovlin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik