F1: Grosjean újabb estét tölt kórházban, de Abu-Dzabiban versenyezne

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 12:44
null
Grosjean Abu-Dzabiban visszatérne (Fotó: AFP)
A múlt hétvégi Formula–1-es Bahreini Nagydíj első körében horrorisztikus balesetet szenvedő Romain Grosjean újabb éjszakát tölt el a kórházban, de a csapatfőnök, Günther Steiner elmondása szerint bízik benne, hogy az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon újra autóba ülhet.

 

16. BAHREINI NAGYDÍJ
NOVEMBER 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:29.033
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:28.971
NOVEMBER 28., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:28.355
Időmérő: 1. Hamilton 1:27.264
NOVEMBER 29., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km): 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Albon
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír
December 13., 14.10 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Mint ismert, Romain Grosjean múlt vasárnap szenvedett óriási balesetet, az 53 G-s becsapódás után 28 másodperc alatt tudott kikászálódni a kettétört és lángokban álló autójából. A Haas pilótáját mentőhelikopterrel szállították kórházba, azonban a kisebb égési sérüléseket leszámítva jól van. Grosjeant eredetileg ma engedték volna ki, ám a gyorsabb felépülés érdekében további egy éjszakát fog eltölteni a kórházban.

A francia a soron következő Szahíri Nagydíjon biztosan nem fog rajthoz állni, helyettese Pietro Fittipaldi lesz, azonban bízik benne, hogy a jövő hétvégi idényzáró Abu-dzabi GP-n visszatérhet, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy az lesz az utolsó lehetősége Formula–1-ben versenyezni, miután nem rendelkezik 2021-re érvényes szerződéssel.

Romain célja, hogy visszatérjen. Beszéltünk vele erről hétfőn, és nagyon ott szeretne lenni Abu-Dzabiban, de mondtam neki, hogy csak gyógyulgasson, és majd vasárnap vagy hétfőn visszatérünk rá, hogyan érzi magát, és ez mennyire megvalósítható. Majd átkelünk a hídon, ha odaértünk. Rengeteg időnk van még, Pietro és Romain is itt van, szóval nem kell sietnünk a döntéssel, megvárjuk, hogyan érzi majd magát. Beszéltem az egyik orvossal is, csináltak valamit a sebeivel, de nem tudom, hogy pontosan mit" – kezdte a csapatfőnök, Günther Steiner, majd beszélt arról is, hogy miért nem hagyhatta még el a kórházat a versenyzője.

„További egy éjszakát fog eltölteni a kórházban, azonban ez nem jelent semmiféle visszalépést, csak azért tartják bent, mert biztonságosabb így az égési sérülések miatt. Minden jól zajlik. Aki mellette van, azt mondta, hogy az orvosok elégedettek, és úgy gyógyul, ahogyan azt ők várták, csak azért tartják bent még egy éjszakára, mert így gyorsabban gyógyul. Ma még nem beszéltem vele, mert az orvosaival volt, de tegnap nagyon jó mentális állapotban volt. Nagyon fel szeretne épülni az abu-dzabi versenyre, ez a célja, és ez jól mutatja, hogy még mindig szereti ezt csinálni" – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik