F1: Grosjean hazautazott, Abu-Dzabiban sem áll rajthoz – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 12:23
null
Grosjean nem térhet vissza az idényzárón (Fotó: AFP)
A múlt heti Formula–1-es Bahreini Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Romain Grosjean a Szahíri Nagydíj után az idényzáró abu-dzabi versenyhétvégén sem állhat rajthoz.

 

Mint ismert, Romain Grosejan a múlt heti bahreini versenyen szenvedett óriási balesetet, amit követően három éjszakát volt kénytelen kórházban eltölteni. A francia kisebb égési sérüléseket szenvedett a kezén, és megrándult a bokája, azonban nagyon bízott abban, hogy a jövő heti idényzárón visszaülhet az autóba, hogy szebb búcsút vehessen a Formula–1-től, hiszen nincs érvényes szerződése a következő idényre.

Grosjean a Szahíri Nagydíj vasárnapján azonban a közösségi oldalain bejelentette, nem tud részt venni az Abu-dzabi GP-n sem. A Haas ezt követően hivatalos közleményében azt is tudatta, hogy a franciát ezen a hétvégén helyettesítő Pietro Fittipaldi állhat rajthoz jövő héten is.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem indulhatok el az utolsó versenyen Abu-Dzabiban, és hogy nem lehetek ott a csapattal. Mindent megtettünk az orvosokkal, hogy felépüljek és meggyógyuljon a kezem, ám a versenyzés túl nagy kockázatot jelentene a felépülésem és az egészségem szempontjából. Emiatt úgy döntöttem, hogy nem megyek el a futamra. Ez volt életem egyik legnehezebb döntése, ugyanakkor az egyik legbölcsebb is. Hiányozni fog a csapat, de örökké támogatni fogom" – jelentette ki az összesen 179 F1-es nagydíjon rajthoz álló francia pilóta.

 

Nagyon sajnálom, hogy Romain kihagyja a Haasszal tervezett utolsó futamát, azonban teljességgel egyetértek abban, hogy a kezelése és a felépülése szempontjából a leghelyesebb utat kell választania a múlt heti balesete után. Romain kivételes bátorságról és elképesztő hozzáállásról tett tanúbizonyságot az elmúlt néhány napban. Tudjuk, hogy mennyire akarta az abu-dzabi visszatérést, és mindannyian szerettük volna viszontlátni őt" – áll a csapatfőnök, Günther Steiner közleményében.

„Romain már az elejétől fogva hitt a Formula–1-es projektünkben, és elkötelezte magát már az előtt, hogy megépítettük volna az autót. Nem volt kétséges az elhivatottsága és az erőfeszítése, amivel segített elérni a céljainkat fiatal F1-es alakulatként. Örökké hálásak leszünk a hitéért és az elkötelezettségéért. Ezek olyan kvalitások, amelyek biztosan segíteni fognak neki a felépülésében. Gene Haas és a magam, valamint a Haas teljes csapatának nevében szeretnénk minden jót és teljes felépülést kívánni Romainnek!"

Grosjean tehát idén már biztosan nem vezethet Formula–1-es autót, az viszont nem kizárt, hogy jövőre lehetőséget kaphat. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már szombaton jelezte, a német gárda kész tesztlehetőséget biztosítani a francia pilótának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik