F1: Gigászok háborúja, brutálissá váló csata – nemzetközi sajtóvisszhang

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.13. 17:39
null
Egymással ütközött Lewis Hamilton és Max Verstappen Monzában (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó a gigászok háborújaként, valamint brutálissá váló csataként jellemezte a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) és a világbajnoki pontversenyben vezető Max Verstappen (Red Bull) párharcát azután, hogy a két rivális éppen egymással ütközve esett ki a vasárnapi Formula–1-es Olasz Nagydíjon, amelyet Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője nyert meg – írja az MTI.

 

OLASZORSZÁG

Corriere dello Sport
„Hamilton és Verstappen minden eszközt bevet az egymás elleni harcban, és mindketten meg vannak győződve arról, hogy igazuk van. Ebben a káoszban a Ferrarinak sikerült csökkenteni a károkat, de a maranellóiak autói sokkal kevésbé versenyképesek, mint a legjobb csapatokéi.”

72. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:20.926
Időmérő: 1. Bottas 1:19.555
SZEPTEMBER 11., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.246
Sprintkvalifikácó: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
SZEPTEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Ricciardo, 2. Norris, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 26., 14.00
Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 10., 11.00Török Nagydíj, Isztambul
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin

La Gazzetta dello Sport
„Verstappen és Hamilton egymás elleni küzdelme brutálissá vált, olyan csatává, mint azok a legendás harcok, amelyeket például Senna és Prost vívott egymással, és amelyek örökre az F1 történelmének részei maradnak. Olyan csata zajlik most, amelynek résztvevői nagyban különböznek egymástól, eltérő a személyiségük és a karakterük. Ugyanakkor ez két generáció harca egyben.”

La Stampa
„A Verstappen és Hamilton közötti csatát ezúttal nem a technika, hanem az erőszakosság döntötte el, és mindkettejük kiesését eredményezte. Leclerc mindent megtett, hogy tartani tudja a lépést a Mercedesszel és a McLarennel, de a Ferrari ennél többre nem volt képes Monzában.”

Il Messagero
„Max Lewis ellen: gigászok háborúja. Hamilton egész hétvégén szürke és ügyetlen volt, a Verstappen elleni párharcban viszont a büszkesége miatt nem akarta elengedni ellenfelét. Tette ezt egészen addig, amíg a két versenyautó ütközött, Verstappen pedig Hamilton fejére ugrott kétségbeesésében.”

La Repubblica
„Féktelenül: Verstappen átgurult Hamiltonon. A melankolikus és szomorú hangulatú Monza rövid idő alatt brutális bikaviadal-arénává vált. Hamilton és Verstappen fej fej mellett harcolnak, mindketten mindenáron győzni akarnak. Monzában a Formula–1 újkori történetének legagresszívabb párharca tört ki.”

NAGY-BRITANNIA

The Guardian

„A futamot Monzában Daniel Ricciardo, a McLaren versenyzője nyerte meg, de az olasz GP-t a célegyenes végén elhelyezkedő Rettifilo-sikánban történtek határozták meg. Verstappen és Hamilton egyszerre ért be a kanyarba, a holland előzni akart, de ráhajtott a rázókövekre, amelyek megdobták a versenyautóját, így Hamiltont is a kavicságyba sodorta.”

Daily Mail
„Szerencsére a HALO fejvédelmi rendszer megvédte Hamiltont, és talán az életét is megmentette.”

NÉMETORSZÁG


Frankfurter Rundschau
„A szenzációs győzelmet arató Ricciardo újfent a cipőjéből ihatta az olasz pezsgőt, és megkínálta a másodikként célba érő csapattársát, Lando Norrist is. Miközben ők ketten elkezdték az ünneplést, Max Verstappen és Lewis Hamilton éppen a felelősség kérdését próbálta meg tisztázni a Formula–1-es világbajnoki cím megszerzéséért zajló őrült és mérgező párharc aktuális felvonása után. A képek magukért beszélnek, a győzelemért folyó harc pedig egyre inkább emlékeztet Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáira.”

Bild
„A világbajnoki trófeáért folyó harc egyre veszélyesebb! Életveszélyes.”

Süddeutsche Zeitung
„Az újabb nagy durranás. Lewis Hamilton és Max Verstappen látványos összecsapása Monzában. Közben Daniel Ricciardo 2018 után újra futamot nyert.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung
„Padlógázzal a drámába. A világbajnoki címért harcoló riválisok összeütköztek az Olasz Nagydíjon: miközben Hamilton és Verstappen a kavicságyba rohant, a McLaren kettős győzelemnek örülhetett.”

SPANYOLORSZÁG


Marca
„Hihetetlen és kicsit szürreális nagydíj Monzában. Lewis Hamilton és Max Verstappen az ominózus silverstone-i ütközés után újfent egymásnak ment.”

Mundo Deportivo

„A McLaren ünnepelhet, de az egész világ mindenekelőtt egy balesetről beszél, amely felerősít egy olyan rivalizálást, mely sporttörténelmi méreteket ölthet.”

Sport
„Háború Verstappen és Hamilton között. A HALO fejvédőrendszer megelőzött egy tragédiát.”

La Vanguardia
„A Formula–1 évek óta várt egy történelmi párharcra két versenyző között. Most végre kitört a háború a két szörnyeteg között, akik kölcsönösen utálják egymást: Lewis Hamilton és Max Verstappen között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik