F1: Gasly visszatérhet a Red Bullhoz – Tost

Vágólapra másolva!
2021.02.18. 11:35
null
Tost számol azzal, hogy Gasly távozik a csapattól az év végén (Fotó: AFP)
A Formula–1-es AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost beszélt a csapat idei céljairól, és megosztotta a véleményét két versenyzőjéről, Pierre Gaslyról és Cunoda Jukiról, illetve a Haasnál bemutatkozó Mick Schumacherről is. 

 

Az AlphaTauri viszonylag jó idényt zárt 2020-ban, hiszen több versenyhétvégén is lehetősége volt a középmezőny élén harcolni, s Pierre Gasly révén sikerült is győzelmet aratnia Olaszországban. A csapatfőnök, Franz Tost úgy érzi, még versenyképesebb lesz az autójuk az idén, de tisztában van vele, ahhoz, hogy megismételhessék a tavalyi sikert, szükségük van rá, hogy a körülmények megint a kezükre játszanak.

Úgy hisszük, az idei kocsink még gyorsabb lesz. Természetesen bízunk benne, hogy az idén is sikerül nyernünk, ez a célunk, azonban tudjuk, hogy normális körülmények között erre nem lesz esélyünk. Tavaly gyors autónk volt Monzában, és Pierre is hibátlanul vezetett, de a kezünkre játszott (Lewis) Hamilton büntetése" – mutatott rá a szakember a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában, majd kitért Gaslyra is, akivel kapcsolatban tavaly többször is felröppent az a hír, mely szerint a jó teljesítménye révén akár újra a Red Bull versenyzője lehet, ám végül meg kellett elégednie az AlphaTauri ülésével.

Szerintem Gasly örül, hogy az AlphaTaurinál maradhatott. Szereti a csapatot, és a csapat is szereti őt. Ha azonban 2021-ben is úgy versenyez, mint 2020-ban, akkor esélye nyílhat visszatérni a Red Bullhoz, vagy egy másik versenyképes alakulathoz igazolni. Minden megvan benne ahhoz, hogy sikeressé váljon" – beszélt elismerően a francia pilótáról.

Gaslynak bevallottan vezérszerepet szánnak az idei évben, hiszen mellé egy újonc versenyző, Cunoda Juki érkezik. Tost nagy reményeket fűz a Formula–2-es bajnokság tavalyi bronzérmeséhez is, szerinte a pilóta néhány futam után igencsak versenyképessé fog válni.

Néhány verseny után nagyon versenyképessé fog válni. Érti a technikát, és nagyon jó a versenyhelyzetekben, amit már az F2-ben is megmutatott. Igaz, hogy az új szabályok miatt csak másfél napot tesztelhet az új gépben, de összeállítottunk neki egy programot, és már tavaly novemberben is kipróbálhatott egy korábbi autót. Ezt követően az idény utáni abu-dzabi teszten is részt vehetett, majd Imolában és Misanóban vezethetett. Szóval az első bahreini nagydíj előtt már 3500–4000 megtett kilométer lesz a háta mögött, ami nagyon fontos, hiszen a versenyzőknek hozzá kell szokniuk az F1 sebességéhez, a fékekhez, a kormányhoz és az aerodinamikához is."

Cunoda egy lesz az idén bemutatkozó három újonc pilóta közül, a másik kettő Nyikita Mazepin és Mick Schumacher a Haas színeiben áll rajthoz. Tost véleményt alkotott a legendás Michael Schumacher fiáról is, aki 2020-ban az első helyen zárta az F2-es kiírást.

Már egészen kiskora óta ismerem Micket. Megérdemli, hogy a Formula–1-ben versenyezzen, már bizonyította, hogy mennyire intelligens, gyors és emellett tisztán is versenyez. Futamgyőzelmeket arathat, és bajnokká is válhat egy napon" – tette hozzá.

Az AlphaTauri 2021-es versenygépét pénteken leplezik le, míg az idény előtti tesztet március 12–14-én rendezik Bahreinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik