F1: Gasly úgy véli, a Ferrari-motor dönthet a Sauber javára

Vágólapra másolva!
2018.07.15. 10:23
A Toro Rosso, leszakadva a Renault által vezetett középmezőnytől, a Sauberrel vív szoros csatát az F1-es vb-összetett 8–9. helyén. A faenzai istálló pilótája, Pierre Gasly szerint a motor fog dönteni a két csapat harcában, amelyben nem a sajátja mellett tenné le a voksát.

Bár a Toro Rosso egyelőre megelőzi a Saubert, hamarosan változhat a helyzet (Fotó: AFP)
Bár a Toro Rosso egyelőre megelőzi a Saubert, hamarosan változhat a helyzet (Fotó: AFP)
Bár a Toro Rosso egyelőre megelőzi a Saubert, hamarosan változhat a helyzet (Fotó: AFP)

 

A Toro Rosso a 19 összegyűjtött pontjával jelenleg a 8. pozíciót foglalja el a konstruktőrök bajnokságában, mögötte 3 egységnyi lemaradásban a Sauber következik. Előbbi előnye azonban több szempontból is veszélyben van, hiszen míg a faenzaiak 10 futamból csupán háromról távoztak ponttal, addig a svájci alakulat összesen 6 nagydíjon végzett az első tízben.

Ezen felül a Toro Rosso leginkább a Pierre Gasly által Bahreinben elért 4. pozíciónak köszönhetően előzi meg Saubert, amely nemcsak kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, hanem a motorok szempontjából is sokkal jobb helyzetben van – véli az egyéni pontversenyben 13. helyezett francia.

„A Sauber nagyon gyors, nem lesz egyszerű magunk mögött tartani, főleg, hogy erősebb a csomagja. Lehet, a karosszéria terén még mindig előtte vagyunk, azonban a Ferrari erőforrása miatt összességében lemaradunk” – magyarázta, és azt is elmondta, mi kellene ahhoz, hogy ne hagyja le őket a svájci gárda.

„Úgy vélem, most már folyamatosan a pontszerzők között lesznek, így pedig nagyon nehéz lesz megfékezni őket, viszont minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Egyszerűen ki kell használnunk az olyan lehetőségeket, mint amilyeneket Bahreinben és Monacóban kaptunk. Normál körülmények között pillanatnyilag nem vagyunk képesek erőből legyőzni őket” – fejtette ki, és a különböző hajtóegységek is szóba kerültek.

„A Haas és a Sauber is nagyon gyors a Ferrari erőforrásával, illetve a Force India és a Renault is remek csomaggal rendelkezik a motor és a karosszéria terén. Utóbbi a mi esetünkben is ütőképes, azonban az erőforrás miatt rengeteg időt veszítünk” – emelte ki, mi okozza a Toro Rosso hátrányát, és azt is elárulta, melyik pályán lehet esélyük jobb eredmény elérésére.

A Magyar GP-n jó lehetőségeink lesznek, szóval mindent meg kell tennünk azért, hogy ki is használjuk őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik