F1: Gasly úgy érzi, újra kiérdemelte a Red Bull ülését

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 14:49
null
Gasly várja a Red Bull hívását (Fotó: AFP)
Az AlphaTauri francia versenyzője, Pierre Gasly bízik benne, hogy a 2020-as F1-es idényben nyújtott teljesítményével bizonyítja, rosszul döntött a Red Bull, amikor fél év után „visszafokozta".

 

A francia versenyző 2018-ban teljesítette az első teljes idényét a Formula–1-ben az akkor még Toro Rosso néven futó AlphaTaurinál, majd egy évvel később bemutatkozhatott a Red Bullnál Max Verstappen mellett. A francia azonban nem hozta a várt teljesítményt, s a „vörös bikák" még a nyári szünetben „visszafokozták" Danyiil Kvjat mellé. A Gasly helyére érkező Alexander Albon azonban hasonló helyzetbe került, mint elődje: képtelen tartani a lépést Verstappennel.

Gaslynak azonban határozottan jót tett a csapatváltás, hiszen idén remekül megy az AlphaTaurival, eddig összesen hét versenyt fejezett be pontszerző helyen, jó teljesítményét ráadásul az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével meg is tudta koronázni.

Nem tudom, mikor keres majd fel a Red Bull, de remélem, hogy az elért eredményeimet értékelni fogja. Én vagyok az egyetlen versenyző, akinek sikerült kétszer is pódiumra állni az AlphaTaurival, és Sebastian Vettel mellett az egyetlen, aki győzelmet is ünnepelhetett. Most jó helyzetben vagyok, és továbbra is keményen nyomom. Folyamatosan jól kell teljesítenem, és hiszek benne, hogy jó lehetőségeim lesznek a jövőt illetően. A Red Bull-ülés nem tőlem függ, szóval remélem, hogy megjutalmazzák a jó teljesítményemet" – jelentette ki a francia.

Hiába azonban Gasly remek formája, paddockbéli pletykák szerint azért nincs esélye visszaérni a Red Bullhoz, mert a vezetőség egyes tagjaival megromlott a viszonya, s ezt támasztja alá a tanácsadó, Helmut Marko nyilatkozata is, mely szerint leginkább Nico Hülkenberggel és Sergio Pérezzel számolnak, ha Albon nem hozza a várt eredményeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik