F1: Gasly nem megsemmisíteni, legyőzni akarja Verstappent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 11:30
null
Jövőre egy csapatban bizonyíthatnak (Fotó: AFP)
A Toro Rosso jelenlegi pilótája, Pierre Gasly a 2019-es Formula–1-es szezonban már a Red Bullban bizonyíthat Max Verstappen oldalán, miután Daniel Ricciardo az idény végén távozik a Renault-hoz. Bár a fiatal francia már nagyon várja, hogy a Red Bullnál bizonyíthasson, nem szeretné megsemmisíteni holland társát, egyszerűen csak a legjobb akar lenni.

 

Miután Ricciardo augusztusban bejelentette, hogy a Renault-hoz távozik, Christian Horneréknek új pilóta után kellett néznie. A választás a jelenleg a fiókcsapatban versenyző Gaslyra esett, akinek jövőre már Max Verstappennel kell megküzdenie a Honda-motorral hajtott Red Bullban.

„Időt kell magadnak hagynod, hogy hozzászokjál mindenhez, azonban remélem, minél hamarabb a csapat hasznára tudok válni. Már jó ideje ismerem a Red Bullt, és a szimulátorukban is megfordultam többször” – magyarázta a 22 éves versenyző, majd arra is kitért, pontosan mi lesz a célja.

Nem akarom megsemmisíteni Maxet, azonban mindketten versenyzők vagyunk, és egyértelműen azért megyek a Red Bullhoz, hogy a legjobb legyek. Én akarok a legjobb lenni az Formula–1-es rajtrácson, és ezt akarja Max is – utalt arra, hogy le akarja győzni a hollandot, majd azt is elárulta, miért hasznos mindkettejük számára, hogy egy csapatban versenyezhetnek. – Nagyon jó, ha egy gyors pilóta a márkatársad, hiszen a legjobbat hozhatjuk ki egymásból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik