F1: francia pilóta a Toro Rossónál? Gyorsan cáfoltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.04. 20:08
A jelenleg a GP2-ben versenyző Pierre Gasly az Olasz Nagydíj előtt azt nyilatkozta, hogy Szingapúrban vezetheti a Toro Rosso egyik autóját, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azonban ezt azonnal cáfolta, és leszögezte, hogy a szezon hátralévő részéig nem változtatnak a fiókcsapat pilótafelállásán.

Gasly az egyik spanyol csatornán beszélt arról nem sokkal az Olasz Nagydíj rajtja előtt, hogy a Renault értesítette őt a szingapúri lehetőségről (ez azért furcsa, mert nem a Renault a Toro Rosso idei motorszállítója, hanem a Ferrari). A francia versenyző valószínűleg abban reménykedett, hogy átveheti Danyiil Kvjat helyét a Toro Rossónál, akinek távozásáról már régóta cikkeznek.

„Körülbelül húsz perccel ezelőtt hívtak fel, és azt mondták, hogy autóba ülhetek Szingapúrban. Visszakérdeztem, hogy komolyan? Remélem, hogy igaz, de előtte találkoznom kell Helmuttal" – mondta a GP2-es bajnokságot vezető Gasly (10 pont az előnye Antonio Giovinazzi előtt).

A pilótacseréről megkérdezték természetesen Helmut Markót is, aki értetlenül állt a feltételezés előtt, ugyanis szerinte teljesen biztos Kvyat helye a Toro Rossónál.

„Mindenképp Kvjat fogja vezetni az egyik autónkat Szingapúrban, ahogy a szezon hátralévő részében is – szögezte le. – Utána kell néznem ennek a híresztelésnek, mert most hallok róla először. El sem tudom képzelni, hogy Gasly annyira buta lenne, hogy ilyet nyilatkozzon. Mi döntjük el, hogy ki vezetheti az autót, de ő még pénteken sem fog kocsiba ülni. A szimulátorban valóban gyakorolhat, de nem a pályán az autóban."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik